NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Βρετανία ετοιμάζει βίζα για την προσέλκυση ταλέντου μετά το Brexit

Η Βρετανία ετοιμάζει βίζα για την προσέλκυση ταλέντου μετά το Brexit

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα εγκαινιάσει μια «βίζα για παγκόσμιο ταλέντο» στις 20 Φεβρουαρίου, για να ενθαρρύνει επιστήμονες, ερευνητές και μαθηματικούς να μεταβούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, χωρίς κανένα όριο γύρω από το πόσοι μπορούν να γίνουν αποδεκτοί.

Επιπλέον, ο Boris Johnson δήλωσε ότι προχωρά στη διάθεσή ενός πακέτου 300 εκατομμυρίων λιρών για την έρευνα στα προηγμένα μαθηματικά. Θα διπλασιάσει τη χρηματοδότηση για τα νέα διδακτορικά και θα ενισχύσει τον αριθμό των υποτροφιών μαθηματικών και ερευνητικών προγραμμάτων.

Με την ημέρα του Brexit να πλησιάζει(31 Ιανουαρίου), ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε: «Αφήνοντας την ΕΕ θέλω να στείλω ένα μήνυμα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ανοιχτό στα πιο ταλαντούχα μυαλά στον κόσμο και είναι έτοιμο να τα στηρίξει για να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε πραγματικότητα.»

Οι αιτήσεις είχαν προηγουμένως περιοριστεί σε 2.000 ανά έτος, αλλά το όριο δεν επιτεύχθηκε ποτέ. Στο πλαίσιο του νέου συστήματος, ο οργανισμός χρηματοδότησης της έρευνας και της καινοτομίας στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι επίσης σε θέση να συστήσει υποψηφίους.

Οι υποψήφιοι δεν θα χρειάζεται να έχουν δεχθεί πρόταση για θέση εργασίας πριν φθάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Με πληροφορίες από Guardian

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr