NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Δημιουργείται παγκόσμια κοινοπραξία για τα ψηφιακά νομίσματα

Δημιουργείται παγκόσμια κοινοπραξία για τα ψηφιακά νομίσματα
27_01_2020 | 12:20
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

​Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ανακοίνωσε την Παγκόσμια Κοινοπραξία για τη Ψηφιακή Νομισματική Διακυβέρνηση.

Αυτή, όπως αναφέρεται, είναι η πρώτη πρωτοβουλία που συγκεντρώνει κορυφαίες εταιρείες, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, κυβερνητικούς εκπροσώπους, τεχνικούς εμπειρογνώμονες, ακαδημαϊκούς, διεθνείς οργανισμούς, ΜΚΟ και μέλη των κοινοτήτων του φόρουμ. «Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μελλοντική πρόκληση, απαιτείται μια διεθνής προσέγγιση, με πολλούς παράγοντες, με τους δημόσιους και ιδιωτικούς τομείς που εργάζονται μαζί με την κοινωνία των πολιτών».

Αυτή η κοινοπραξία θα επικεντρωθεί σε λύσεις για ένα ρυθμιστικό σύστημα. «Η αποτελεσματικότητα, η ταχύτητα, η διαλειτουργικότητα, η συνοχή και η διαφάνεια θα αποτελέσουν το επίκεντρο αυτής της πρωτοβουλίας. Θα απαιτήσει καινοτόμες ρυθμιστικές προσεγγίσεις για την επίτευξη αυτών των στόχων και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης. Μια δέσμη κατευθυντήριων αρχών θα σχεδιαστεί από κοινού για να υποστηρίξει τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς να διερευνήσουν τις ευκαιρίες που παρουσιάζουν τα ψηφιακά νομίσματα».

«Τα ψηφιακά νομίσματα, ένα οριζόντιο θέμα που απαιτεί συνεισφορές σε τομείς, λειτουργίες και γεωγραφικές περιοχές, αποτελεί βασικό τομέα ενδιαφέροντος για το φόρουμ», δήλωσε ο Klaus Schwab, ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. «Βασιζόμενοι στη μακρά ιστορία μας γύρω από τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ελπίζουμε ότι η φιλοξενία αυτής της κοινοπραξίας θα καταλύσει τις συζητήσεις που απαιτούνται για την ενημέρωση ενός ισχυρού πλαισίου διακυβέρνησης για τα παγκόσμια ψηφιακά νομίσματα».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr