NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

ΕΑΔ: Καμία παράβαση στο 86% των ελέγχων για τον αντικαπνιστικό νόμο

ΕΑΔ: Καμία παράβαση στο 86% των ελέγχων για τον αντικαπνιστικό νόμο

Τους συστηματικούς ελέγχους σε όλη την επικράτεια με αντικείμενο την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου συνεχίζει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ). Οι έλεγχοι διενεργούνται από μικτά κλιμάκια αποτελούμενα από Επιθεωρητές-Ελεγκτές Επιθεωρητές της ΕΑΔ και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εξακολουθούν να καταγράφουν υψηλά ποσοστά συμμόρφωσης με την αντικαπνιστική νομοθεσία αποτυπώνοντας την θετική ανταπόκριση πολιτών και επαγγελματιών, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων εφαρμόζει το νόμο και συμμετέχει ενεργά στις πρωτοβουλίες για την προστασία της υγείας των πολιτών αλλά και την διασφάλιση υγιούς ανταγωνισμού και ισονομίας μεταξύ των επιχειρήσεων.

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα της Καλλιθέας, του Κουκακίου του Δήμου Αθηναίων, της Κάτω Αχαΐας, αλλά και της Ναυπάκτου, όπου στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε 55 συνολικά καταστήματα δεν διαπιστώθηκε καμία παράβαση σχετικά με την αντικαπνιστική νομοθεσία με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων να συνεργάζονται άψογα επισημαίνοντας ότι ο κόσμος έχει αρχίσει να συνηθίζει και δεν υπάρχουν οι αντιδράσεις αντιδράσεις των πρώτων ημερών. Στο Αίγιο και στο Π. Φάληρο Αττικής από τα συνολικά 26 καταστήματα που ελέγχθηκαν σε μόνον δύο εξ αυτών επιβλήθηκε πρόστιμο για μη θεωρημένο Βιβλίο Καπνίσματος.

Στο Σιδηρόκαστρο Σερρών όλοι οι καπνίζοντες βρίσκονταν στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων οι οποίοι ήταν διαμορφωμένοι σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο νόμο.

Καμία παράβαση επίσης δεν καταγράφηκε σε μεγάλα Πολιτιστικά Ιδρύματα της Αττικής όπως το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος καθώς σε όλα τα ελεγχθέντα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν στους χώρους τους, όπως και στην Εθνική Βιβλιοθήκη, την Εθνική Λυρική σκηνή, σε όλους τους κλειστούς και υπαίθριους χώρους τηρούνταν οι διατάξεις της αντικαπνιστικής νομοθεσίας.

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας επισημαίνει πως οι Ελεγκτές-Επιθεωρητές Ελεγκτές Επιθεωρητές παραμένουν δραστήριοι και μετά τις 24:00, όπως αποδεικνύεται και από πρόσφατους ελέγχους σε νυχτερινά μαγαζιά που διενεργήθηκαν μετά τη 01:00 το πρωί. Επισημαίνεται ότι οι επιχειρήσεις αυτές θα ελέγχονται για το σύνολο των όρων αδειοδότησης και λειτουργίας τους από μικτά κλιμάκια της ΕΑΔ, της Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας (σχετικά με τις φορολογικές διατάξεις) και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (σχετικά με την εργατική νομοθεσία).

Συγκεντρωτικά στοιχεία για το διάστημα 06.01-16.01.2020:

  • Από το σύνολο των 352 καταστημάτων που ελέγχθηκαν δεν καταγράφηκε καμία παράβαση στο 86% των περιπτώσεων
  • Από το σύνολο των 50 παραβάσεων που κατεγράφησαν μόνο 8 αφορούσαν καπνίζοντες σε χώρους που δεν επιτρεπόταν .
  • Βεβαιώθηκαν πρόστιμα για παραβάσεις του αντικαπνιστικού συνολικού ποσού 38.800€
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr