NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Έρευνα: Μεγάλη μείωση τζίρου σε εστίαση και διασκέδαση λόγω του αντικαπνιστικού

Έρευνα: Μεγάλη μείωση τζίρου σε εστίαση και διασκέδαση λόγω του αντικαπνιστικού

«"Βούλιαξε" την αγορά της εστίασης, της καφεστίασης και της διασκέδασης ο αντικαπνιστικός νόμος, καθώς το 63,2% δείγματος επιχειρήσεων με αυτό το αντικείμενο δηλώνουν ότι παρουσίασαν μείωση τζίρου εξαιτίας της εφαρμογής του νόμου».

Αυτό αναφέρει σχετική έρευνα της interview, σε 205 επιχειρήσεις εστίασης & διασκέδασης και σε 405 άτομα/πελάτες επιχειρήσεων εστίασης & διασκέδασης (ηλικίας 17+), που πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά από την εταιρεία δημοσκοπήσεων-ερευνών στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης τον Ιανουάριο του 2020.

Πάντως την ίδια στιγμή η πλειοψηφία των ιδιοκτητών των παραπάνω επιχειρήσεων απαντά σε ποσοστό ότι συμφωνεί/μάλλον συμφωνεί με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, ενώ το 30,3% διαφωνεί/μάλλον διαφωνεί και το 8,5% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Παράλληλα οι καταστηματάρχες σημειώνουν σε ποσοστό 60,2% ότι μειώθηκε η πελατεία στις επιχειρήσεις τους, λόγω της εφαρμογής του νόμου.

Εντυπωσιακά μεγάλο είναι το ποσοστό των πελατών για τους οποίους οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εκτιμούν ότι είναι καπνιστές. Το 86,2% των πελατών είναι καπνιστές και μόλις το 13,8% δεν είναι.

Από την πλευρά τους οι 405 πελάτες στην ερώτηση: “Κατά την άποψη σας ο αντικαπνιστικός Νόμος είναι καλύτερα να παραμείνει ως έχει ή να υπάρχει πρόβλεψη και για τους καπνιστές κάτω από προϋποθέσεις (ειδικός χώρος, εξαερισμός κλπ.);”, απαντούν σε ποσοστό 68,4% να υπάρξει πρόβλεψη.

Οι πελάτες ακόμη πιστεύουν σε ποσοστό 50,3% ότι δεν θα ατονήσει με τον καιρό η εφαρμογή του νόμου, ενώ το 41,2% ότι θα ατονήσει με τον καιρό.

Τέλος όσοι από το δείγμα των πελατών δήλωσαν καπνιστές, απαντούν σε ποσοστό 32,3% ότι ελάττωσαν το κάπνισμα λόγω της εφαρμογής του νόμου, ενώ το 67,7% ότι δεν το έχει ελαττώσει.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr