NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Eurostat: Εμπιστεύονται οι Ευρωπαίοι τις αγορές μέσω διαδικτύου;

Eurostat: Εμπιστεύονται οι Ευρωπαίοι τις αγορές μέσω διαδικτύου;

Με αφορμή την Ημέρα Προστασίας Δεδομένων των Δεδομένων 2020 (28 Ιανουαρίου), η Eurostat δημοσίευσε τα αποτελέσματα έρευνας σχετικά με τις διαδικτυακές αγορές και την καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Σύμφωνα με αυτήν, ένας λόγος για τον οποίο οι πολίτες δεν αγόρασαν αγαθά ή υπηρεσίες μέσω του διαδικτύου κατά τους δώδεκα μήνες πριν από την έρευνα ήταν η ασφάλεια των πληρωμών ή η προστασία της ιδιωτικής ζωής, όπως η κακόβουλη χρήση των στοιχείων της κάρτας πληρωμής.

Η ασφάλεια των πληρωμών ή η προστασία της ιδιωτικής ζωής εμπόδισαν το 6% των ατόμων ηλικίας 16 έως 74 ετών να αγοράσει ή να παραγγείλει μέσω του Διαδικτύου, ποσοστό χαμηλότερο από το 2017 (7%) και 5% λιγότερο από το 2009 (11%). Αυτό αντιπροσωπεύει πτωτική τάση κατά την τελευταία δεκαετία.

Οι ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των πληρωμών ήταν το δεύτερο πιο συχνό εμπόδιο που αναφέρθηκε το 2019, μετά από την αγορά μέσω επίσκεψης στο φυσικό κατάστημα (18% των ατόμων στην ΕΕ). Άλλα εμπόδια όπως η έλλειψη δεξιοτήτων, η εμπιστοσύνη όσον αφορά την παραλαβή ή την επιστροφή των αγαθών, η κάρτα πληρωμών ή οι δυσκολίες παράδοσης αποθαρρύνουν λιγότερο από το 5% των ατόμων στην ΕΕ να πραγματοποιήσουν ηλεκτρονικές αγορές.

Μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, το ποσοστό των ατόμων που αντιμετώπιζαν την ασφάλεια των πληρωμών ως ζήτημα ποικίλλει ευρέως το 2019 - από το 1% στην Εσθονία έως 23% στην Πορτογαλία. Ωστόσο, το ποσοστό ήταν κάτω από 10% για όλα τα κράτη μέλη, πλην πέντε.

Payment-security-concerns.jpg?mtime=20200128105059#asset:163563


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr