NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Νέος κοροναϊός: Πολυεθνικές εταιρείες περιορίζουν τα ταξίδια στην Κίνα

Νέος κοροναϊός: Πολυεθνικές εταιρείες περιορίζουν τα ταξίδια στην Κίνα
28_01_2020 | 11:24 28_01_2020 | 11:25
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Η Facebook και ο κατασκευαστής hardware Razer είναι από τις πρώτες αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας που περιορίζουν τα ταξίδια των εργαζομένων στην Κίνα, εν μέσω της συνεχιζόμενης αύξησης των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού, ενώ η κορεατική LG έχει προχωρήσει στην εφαρμογή πλήρους απαγόρευσης.

Το Facebook σταματά όλα τα μη βασικά ταξίδια των εργαζομένων στη χώρα και η εταιρεία λέει επίσης στους εργαζόμενους που επέστρεψαν πρόσφατα από την Κίνα να εργάζονται από το σπίτι. Παρόλο που το Facebook απαγορεύεται στην Κίνα, η εταιρεία διαθέτει γραφεία στη χώρα και χρησιμοποιεί προμηθευτές από την Κίνα για να κατασκευάσει τα Oculus και τις συσκευές Portal.

Η Razer, με έδρα την Καλιφόρνια, γνωστή για τη δημιουργία δημοφιλών φορητών υπολογιστών και αξεσουάρ, επιβεβαίωσε ότι λαμβάνει παρόμοια μέτρα. «Η εταιρεία μας έχει ήδη περιορίσει τα ταξίδια και συμβουλεύει τους υπαλλήλους να εργάζονται από το σπίτι», δήλωσε εκπρόσωπος της τη Δευτέρα. Η Razer, όπως το Facebook και αμέτρητες άλλες εταιρείες τεχνολογίας, έχει γραφεία σε όλη την Κίνα και χρησιμοποιεί Κινέζους προμηθευτές.

Η LG έχει εφαρμόσει πλήρη απαγόρευση των ταξιδιών στην Κίνα, σύμφωνα με το Reuters, και έχει συμβουλεύσει τους υπαλλήλους που βρέθηκαν στην χώρα να επιστρέψουν στην πατρίδα τους όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Η Amazon, από την άλλη, αναφέρει ότι ακολουθεί τις κατευθυντήριες γραμμές της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, αλλά δεν γνωστοποιεί εάν περιορίζει τα ταξίδια στην Κίνα. Η Apple, η Google και η Microsoft δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχόλια.

Με πληροφορίες από Verge

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr