NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Στήριξη Επιχειρήσεων
ανάγνωση

MITEF Greece Startup Competition: 29 ομάδες στην ημιτελική φάση

MITEF Greece Startup Competition: 29 ομάδες στην ημιτελική φάση
28_01_2020 | 12:39 28_01_2020 | 12:41
epixeiro icon Ειδήσεις | Στήριξη Επιχειρήσεων

Το διεθνές πάνελ κριτών ολοκλήρωσε με επιτυχία την αξιολόγηση των αιτήσεων που κατέθεσαν ομάδες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό στα πλαίσια του προγράμματος του MITEF Greece Startup Competition 2020. Με βάση τα αποτελέσματα 29 ομάδες προσκλήθηκαν να συμμετέχουν στην ημιτελική φάση του προγράμματος που ξεκινάει στις 6 Φεβρουαρίου 2020. Το διεθνές προγράμμα «Επιτάχυνσης» του MITEF Greece, που διοργανώνεται με επιτυχία για 6η συνεχή χρονιά, στοχεύει στην ανάπτυξη, την ποιοτική αναβάθμιση και προώθηση της ελληνικής τεχνολογικής επιχειρηματικότητας.

Η διαδικασία επιλογής των 29 ομάδων έγινε με βάση τρία πολύ σημαντικά κριτήρια:

  • την τεχνολογική καινοτομία που προσφέρουν τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες τους
  • την ικανότητα επέκτασης τους στην παγκόσμια αγορά και
  • τη δυναμική τους απήχηση στη διεθνή οικονομία

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020, θα καλωσορίσουμε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στις 17:30, τις ομάδες που θα αποδεχθούν την πρόσκληση συμμετοχής στο επόμενο στάδιο, θα τους παρουσιάσουμε το πολύ απαιτητικό πρόγραμμα που έχουμε σχεδιάσει, και θα τους δώσουμε την ευκαίρια να κάνουν ένα σύντομο pitch της επιχειρηματικής τους προσπάθειας.

Σε αυτό το δεύτερο στάδιο, οι προκριθείσες ομάδες θα συμμετάσχουν δωρεάν σε μια σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων (workshops), τα οποία έχουν ως στόχο να τους βοηθήσουν στο να αποκτήσουν εξειδικευμένη επιχειρηματική τεχνογνωσία και να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες (business skills) σε διάφορους τομείς. Το περιεχόμενο των εργαστηρίων προέρχεται τόσο από το ΜΙΤ όσο και από επαγγελματίες της ελληνικής και διεθνούς αγοράς. Η θεματολογία των εργαστηρίων περιλαμβάνει πρακτικές παρουσίασης επιχειρηματικής δράσης (pitching), Νομικά θέματα, Επικοινωνία, Marketing, Τεχνικές διαπραγμάτευσης, Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού κ.α. Συνάμα, θα συμμετάσχουν σε πρόγραμμα καθοδήγησης (Mentoring) από επαγγελματίες διεθνούς αναγνώρισης και κύρους, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό και θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν συνεργασίες και συνέργειες, που θα συμβάλλουν θετικά στην αναπτυξιακή πορεία τους στην ελληνική και διεθνή αγορά».

Το πρόγραμμα επιτάχυνσης και τα workshops θα διαρκέσουν 4 μήνες και η δομή τους είναι η ακόλουθη:

Στο τέλος του 4μηνου προγράμματος, οι ομάδες θα αξιολογηθούν από ανεξάρτητους κριτές και οι δέκα επικρατέστερες θα περάσουν στην τελική φάση, που θα λάβει χώρα στα μέσα Ιουνίου 2020.

Τελικός στόχος είναι η ανάδειξη και βράβευση των καλύτερων ομάδων και η προβολή τους διεθνώς, μέσα από το δίκτυο του MIT Enterprise Forum. Οι συμμετέχοντες θα ενταχθούν στη δυναμική κοινότητα του ΜΙΤΕF Greece, η οποία πλέον αποτελείται από περισσότερα από 120 ελληνικά startups που έχουν ολοκληρώσει το διαγωνιστικό τμήμα τα προηγούμενα έτη, καθώς και σε ένα ευρύτερο δίκτυο επαφών σε Ελλάδα και εξωτερικό που έχει ως πυρήνα τη Βοστώνη των Η.Π.Α. Παράλληλα, οι νικητές θα κερδίσουν έπαθλα και υποστηρικτικές υπηρεσίες, που θα συνδράμουν σημαντικά στην περαιτέρω εξέλιξη και ανάπτυξη της εταιρείας τους. Ο διαγωνισμός καινοτομίας ακολουθεί τα πρότυπα και τις καλές πρακτικές αντίστοιχων διαγωνισμών που διοργανώνει το ΜΙΤ Enterprise Forum στις Η.Π.Α. και σε άλλες χώρες».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr