NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Χρηματοδότησεις
ανάγνωση

Η ΕΤΕπ υποστηρίζει χρηματοδοτήσεις 4,9 δισεκατομμυρίων ευρώ

Η ΕΤΕπ υποστηρίζει χρηματοδοτήσεις 4,9 δισεκατομμυρίων ευρώ

Η ΕΤΕπ ενέκρινε νέες επενδύσεις σε όλη την Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο για τη βελτίωση της καθαρής ενέργειας, των βιώσιμων μεταφορών, των επικοινωνιών υψηλής ταχύτητας και των κοινωνικών κατοικιών, καθώς και των υποδομών υγείας και εκπαίδευσης.

Σε συνάντηση στο Λουξεμβούργο, το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) συμφώνησε να στηρίξει χρηματοδότηση ύψους 4,9 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αυτό περιλάμβανε νέα υποστήριξη 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ για εταιρική καινοτομία, βιομηχανική ενεργειακή απόδοση και επιχειρηματικές επενδύσεις, μέσω άμεσων χρηματοδοτήσεων και πιστώσεων με τοπικούς χρηματοοικονομικούς εταίρους.

Η ΕΤΕπ συμφώνησε σε νέα χρηματοδότηση ύψους 1,7 δισ. Ευρώ για επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα. Αυτό περιλαμβάνει έργα για τη μείωση της χρήσης της βιομηχανικής ενέργειας, την ανάπτυξη ιατρικών συσκευών και την επιτάχυνση της ψηφιοποίησης των ταχυδρομικών υπηρεσιών.

Οι νέες στοχευμένες πιστώσεις θα στηρίξουν τις ενέργειες γύρω από το κλίμα των εταιρειών στη Βουλγαρία, την Ιταλία, τη Ρουμανία και την Ισπανία, θα βελτιώσουν την πρόσβαση των επιχειρήσεων ενέργειας, τουρισμού και εκπαίδευσης στη Σερβία, θα βοηθήσουν τις γεωργικές επιχειρήσεις στη Ρουμανία να επεκτείνουν και να ενθαρρύνουν τις επενδύσεις της κυκλικής οικονομίας στην Ισπανία.

1 δισ. ευρώ θα χρηματοδοτήσει επενδύσεις καθαρής ενέργειας σε όλη την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία. Αυτό περιλαμβάνει την υποστήριξη 18 νέων φωτοβολταϊκών έργων στην κεντρική Ισπανία, έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Αυστρία και την Ιταλία, καθώς και νέων υποδομών μεταφοράς στην Ολλανδία για τη διανομή ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από αιολικά πάρκα στη Βόρειο Θάλασσα.

Η ΕΤΕπ θα υποστηρίξει επίσης ένα νέο επενδυτικό πρόγραμμα με στόχο τη μείωση της χρήσης ενέργειας από συστήματα τηλεθέρμανσης στο Ουζμπεκιστάν.

983 εκατ. Ευρώ νέων επενδύσεων θα διατεθούν για σχέδια βιώσιμων μεταφορών. Αυτό περιλαμβάνει την αναβάθμιση των αστικών και περιφερειακών σιδηροδρομικών συνδέσεων στη Δανία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Πολωνία και την επέκταση της θαλάσσιας και σιδηροδρομικής μεταφορικής δυνατότητας στις διαδρομές σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Δύο νέα έργα θα διευρύνουν τη διαθεσιμότητα κοινωνικών και οικονομικά προσιτών κατοικιών στο Παρίσι και το Βερολίνο. Τα δύο έργα θα ενθαρρύνουν ένα μεγαλύτερο κοινωνικό μείγμα και θα υποστηρίξουν την κατασκευή νέων κατοικιών για νοικοκυριά χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

Η έρευνα και ανάπτυξη στα πανεπιστήμια του Santiago de Compostela και του Vigo στη βόρεια Ισπανία, τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και αθλητικής κατάρτισης στην Ουγγαρία και ένα περιφερειακό ιατρικό κέντρο στην Εσθονία θα επωφεληθούν από τη νέα χρηματοδότηση της ΕΤΕπ που εγκρίθηκε σήμερα.

Πέντε σχέδια που εγκρίθηκαν από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΕπ, συνολικού ύψους 445 εκατ. Ευρώ σήμερα, θα εξασφαλιστούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI), τον οικονομικό πυλώνα του σχεδίου Juncker. Αυτό θα κινητοποιήσει περίπου 1,4 δισεκατ. Ευρώ για νέες επενδύσεις στον τομέα των μεταφορών, της ενέργειας, της γεωργίας και των μικρών επιχειρήσεων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr