NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Hilton κλείνει 150 ξενοδοχεία στην κίνα εξαιτίας του κορωναϊού

Η Hilton κλείνει 150 ξενοδοχεία στην κίνα εξαιτίας του κορωναϊού
12_02_2020 | 11:23
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Η Hilton Worldwide Holdings έκλεισε 150 ξενοδοχεία και 33.000 δωμάτια στην Κίνα εξαιτίας του κορωναϊού, δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Chris Nassetta.

Ο κοροναϊός, τον οποίο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ονομάσει 2019-nCoV, έχει στοιχίσει την ζωή σε περισσότερους από 1.000 ανθρώπους από τα τέλη Δεκεμβρίου, με σχεδόν όλα τα θύματά του στην Κίνα. Ο Nassetta δήλωσε ότι η εταιρεία του προσπάθησε να εκτιμήσει τον αντίκτυπο του ιού «αξιοποιώντας την εμπειρία του κλάδου με τον SARS και άλλες παρόμοιες καταστάσεις».

«Είναι αυτονόητο ότι η ασφάλεια και η ευημερία των μελών της ομάδας μας και των επισκεπτών μας παραμένουν πρωταρχικές προτεραιότητες καθώς συνεχίζουμε να παρακολουθούμε προσεκτικά την κατάσταση», δήλωσε ο ίδιος. «Συνεργαζόμαστε με τις τοπικές κυβερνήσεις και τις υγειονομικές Αρχές σε παγκόσμιο επίπεδο για να υποστηρίξουμε καλύτερα τις επιχειρήσεις μας και τις κοινότητες μας στις περιοχές που επηρεάζονται».

Ως αποτέλεσμα του ιού, η Hilton προβλέπει απώλεια 25 έως τα 50 εκατ. δολαρίων στο σύνολο των προσαρμοσμένων κερδών πριν από τους τόκους, τους φόρους, τις αποσβέσεις δήλωσε ο Nassetta. Το RevPAR, ή τα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο, στην Κίνα ήταν ήδη σε πτώση, ανέφερε η εταιρεία, επικαλούμενη τις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες στο Χονγκ Κονγκ, την εμπορική ένταση κ.α.

Η Hilton αναμένει επίσης σημαντικές επιχειρηματικές δραστηριότητες κατά τους επερχόμενους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Ο Nassetta τόνισε ότι η εταιρεία δεν βλέπει ακυρώσεις που να σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μ πληροφορίες από bizjournals

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr