NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ακυρώνεται το Mobile World Congress 2020, στη «σκιά» του κορωναϊού

Ακυρώνεται το Mobile World Congress 2020, στη «σκιά» του κορωναϊού
12_02_2020 | 22:22
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Events

Το Mobile World Congress (MWC), το ετήσιο event της βιομηχανίας των τηλεπικοινωνιών που προσελκύει περισσότερους από 100.000 επισκέπτες στη Βαρκελώνη, ακυρώθηκε, μετά από την μαζική «έξοδο» που υπήρξε από διάφορους κολοσσούς του χώρου, στη «σκιά» του κορωναϊού.

Αποδεχόμενος το αναπόφευκτο, ο οργανισμός GSMA, που διοργανώνει το event, δήλωσε ότι έχει ακυρώσει την εκδήλωση που προγραμματίστηκε για τις 24-27 Φεβρουαρίου, παρά τις διαβεβαιώσεις αξιωματούχων υγείας ότι θα ήταν ασφαλές να πραγματοποιηθεί.

«Ο GSMA ακύρωσε το MWC Barcelona 2020, επειδή η παγκόσμια ανησυχία σχετικά με την επιδημία του κορωναϊού, η ανησυχία για τις μετακινήσεις και άλλες περιστάσεις, καθιστά αδύνατη τη διοργάνωση της εκδήλωσης», δήλωσε ο John Hoffman, διευθύνων σύμβουλος του GSMA.

Η δήμαρχος της Βαρκελώνης, Ada Colau, δήλωσε νωρίτερα ότι ήθελε να στείλει ένα «μήνυμα ηρεμίας», επιμένοντας ότι η πόλη ήταν έτοιμη να φιλοξενήσει την εκδήλωση, ενώ Ισπανοί αξιωματούχοι τόνιζαν ότι δεν υπήρχε λόγος να ακυρωθεί η MWC. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε ζητήσει επίσης ψυχραιμία.

«Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι υπάρχει εξάπλωση εκτός της Κίνας, οπότε ο ΠΟΥ δεν ζητά να ακυρώνονται μεγάλες συγκεντρώσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Tarik Jasarevic.

Με πληροφορίες από Reuters

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr