NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Γευσιγνωσία μελιού και σύκων Κύμης σε δύο εκδηλώσεις στο πατάρι του Olicatessen

Γευσιγνωσία μελιού και σύκων Κύμης σε δύο εκδηλώσεις στο πατάρι του Olicatessen
16_02_2020 | 17:01
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

H εταιρεία Kumilio είναι ένας σημαντικός λόγος για να επισκεφθεί κάποιος την Κύμη στην Εύβοια και να γνωρίσει από κοντά το αξεπέραστα νόστιμο σύκο της Κύμης, μοναδικό στη γεύση του παγκοσμίως και πιστοποιημένο ΠΟΠ Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Το Olicatessen εξασφάλισε ένα γεμάτο απόγευμα με την Kumilio στο πατάρι του.

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης παρουσίασης, «θα μάθουμε για το μοναδικό σύκο Κύμης, που παίρνει πρωτιές και βραβεία, θα ακούσουμε για τη καλλιέργεια του, τις φυσικές μεθόδους, την εμπορική του απήχηση, αλλά και για τα υποπροϊόντα που παράγονται και πώς μπορεί να αποτελέσει το απόλυτο σύγχρονο ελληνικό "Brand Name"».

Στο δεύτερο μέρος θα γίνει γευσιγνωσία των ακόλουθων προϊόντων: Σύκα Κύμης, μπάρα σύκου, συκόμελο, γλυκό του κουταλιού σύκο, μαρμελάδα σύκο, ρετσέλι, σοκολατάκια με σύκο και ξηρούς καρπούς.

Η παρουσίαση και γευσιγνωσία των Σύκων Κύμης Kumilio θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 17:30 - 19:30. Το κόστος συμμετοχής είναι 10 ευρώ. Όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν δώρο έκπληξη προϊόν Kumilio.


Παράλληλα, το Olicatessen πραγματοποιεί το σεμινάριο μελισσοκομίας - γευσιγνωσία ελληνικών ποικιλιών μελιού «Το ταξίδι των μελισσών για τη παράγωγη του μελιού», το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 11:00 - 14:00. Εισηγητής θα είναι ο Αθανάσιος Παπαδόπουλος. Κόστος συμμετοχής: €20.

Το σεμινάριο θα ασχοληθεί με τη κοινωνία των μελισσών, τα προϊόντα που παράγουν και με τη νομαδική μελισσοκομία ως στόχο για τη παραγωγή του ελληνικού μελιού στα διαφορά μέρη της χώρας μας. Οι 10 διαφορετικές ποικιλίες μελιού που παράγονται στην Ελλάδα θα είναι διαθέσιμες για γευσιγνωσία από τους συμμετέχοντες του σεμιναρίου και θα αναλυθούν τα χαρακτηριστικά τους και οι διαφορετικές τους ιδιότητες.

Θα απαντηθούν ερωτήματα και απορίες καταναλωτών και μελισσοκόμων όπως: Το ελληνικό μέλι έχει τη θέση του στη διεθνή αγορά; Η κρυστάλλωση του μελιού επηρεάζει τη ποιότητα του; και πως μπορούμε να την εκμεταλλευτούμε; Το μέλι είναι βιολογικό ή υπάρχει η ανάγκη στη αγορά για πιστοποιημένο βιολογικό μέλι;


  • Olicatessen
  • Βίκτωρος Ουγκώ 4, Άνω Λαδάδικα, τηλ. 2313 030286
  • info@olicatessen.gr
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr