NEWSFLASH...
LoveGreece
ανάγνωση

A Jewel Made In Greece: Μια πλατφόρμα για τους Έλληνες σχεδιαστές κοσμήματος

17_02_2020

Powered by:
LoveGreece we believe we can
epixeiro icon LoveGreece

​Tο A Jewel Made in Greece είναι μία ευέλικτη και καλαίσθητη πλατφόρμα στην οποία μετέχουν σχεδιαστές – παραγωγοί σύγχρονου δημιουργικού κοσμήματος αναπτύσσοντας έναν δημιουργικό διάλογο μεταξύ του πολιτισμού της τέχνης και της ιστορίας του Ελληνικού κοσμήματος.

Όπως αναφέρει η Μαίρη Σαμόλη, δημιουργός και σχεδιάστρια κοσμημάτων της πλατφόρμας, «το ξεκίνημά μου θα το τοποθετήσω στο 2009. Κινείται σε δύο διαφορετικούς άξονες: ο ένας άξονας αφορά τη δημιουργία κοσμήματος και ο δεύτερος άξονας, ο οποίος αφορά τη δημιουργία της πλατφόρμας, Α Jewel Made In Greece, ο οποίος είχε αφετηρία το 2013».

Το A Jewel Made In Greece είναι μια καλαίσθητη και ελεύθερη – ευέλικτη πλατφόρμα η οποία απευθύνεται σε Έλληνες σχεδιαστές κοσμήματος. «Κυρίως απευθύνεται στις γυναίκες, τους άνδρες και τα παιδιά κάθε τάξης και κάθε οικονομικής δύναμης οι οποίοι είναι οι τελικοί αποδέκτες του κοσμήματός μας».

H σημαντικότερη στιγμή στη διαδρομή του Α Jewel Made In Greece, σύμφωνα με την κ. Σαμόλη,« είναι όταν το 2015 και το 2016 μας επετράπη η είσοδος στο Εθνικό αρχαιολογικό μουσείο και αποτυπώσαμε όλη την ιστορία του ελληνικού κοσμήματος 6 χιλιάδες χρόνια πριν».

O σκοπός της πλατφόρμας A Jewel Made in Greece είναι η προβολή του ελληνικού κοσμήματος στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο.

Εμπνευσμένο από τον δυναμισμό και τη δημιουργικότητα του ελληνικού επιχειρηματικού πνεύματος, το LoveGreece ιδρύθηκε το 2013 σαν μια πρωτοβουλία για την ενίσχυση και την προώθηση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό, παρουσιάζοντας ταλαντούχους Έλληνες με εξωστρεφή νοοτροπία. Οι Έλληνες επιχειρηματίες αποτελούν σημαντικό παράγοντα της χώρας που αξίζει να παρουσιαστεί σε όλο τον κόσμο. Το LoveGreece υποστηρίζεται από την Τζίνα Μαμιδάκη, Πρόεδρο του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr