NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

H Mastercard ανοίγει νέο ευρωπαϊκό κέντρο για την κυβερνοασφάλεια των πληρωμών

H Mastercard ανοίγει νέο ευρωπαϊκό κέντρο για την κυβερνοασφάλεια των πληρωμών

Η Mastercard πρόκειται να ανοίξει το πρώτο ευρωπαϊκό κέντρο κυβερνοπροστασίας (European Cyber Resilience Centre), συνεργαζόμενη με φορείς επιβολής του νόμου και χάραξης πολιτικής, για τη βελτίωση της ανταλλαγής πληροφοριών και την αντιμετώπιση των απειλών που παρουσιάζει το οικοσύστημα πληρωμών της περιοχής.

Το κέντρο θα βρίσκεται στο Βατερλώ, στο Βέλγιο, στα κεντρικά γραφεία της Mastercard, αποτελώντας το πρώτο του είδους στο οποίο η εταιρεία επενδύει εκτός της Βόρειας Αμερικής.

Θα αποτελεί ένα hub κυβερνοασφάλειας για την περιοχή, σε συνεργασία με διάφορα εθνικά κέντρα για τον κυβερνοχώρο, βιομηχανικές ομάδες, υπηρεσίες επιβολής του νόμου και κεντρικές τράπεζες σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των ECB, ECCFI, Europol, FS-ISAC, Interpol, NBB, NCA και NCSC.

«Οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες θα βρίσκονται πάντα στην κορυφή του καταλόγου στόχων για τους επιτιθέμενους, λόγω της τεράστιας συλλογής δεδομένων πελατών και διαπιστευτηρίων υπό την ευθύνη μας» τόνισε ο Javier Perez, πρόεδρος για τις ευρωπαϊκές δραστηριότητες της Mastercard.

Η Mastercard δρομολογεί ένα ενδιάμεσο κέντρο την για την ερχόμενη άνοιξη, με την επίσημη εγκατάσταση να αναμένεται πως θα ανοίξει το 2021.

Με πληροφορίες finextra

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr