NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η HSBC προχωράει σε περικοπές 35.000 θέσεων εργασίας

Η HSBC προχωράει σε περικοπές 35.000 θέσεων εργασίας

Η HSBC δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε περικοπές 35.000 θέσεων εργασίας σε διάστημα τριών ετών, στο πλαίσιο μιας μεγάλης αναδιοργάνωσης στον τραπεζικό γίγαντα, μετά και την αποκάλυψη ότι τα ετήσια έσοδα της μειώθηκαν κατά 33%.

Η τράπεζα εξέδωσε επίσης μια προειδοποίηση σχετικά με τον κορωναϊό στην Ασία, από την οποία προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της, λέγοντας ότι θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις στις επιδόσεις της το 2020.

Ο προσωρινός διευθύνων σύμβουλος της HSBC, Noel Quinn, επιβεβαίωσε ότι η τράπεζα θα πραγματοποιήσει μεγάλες περικοπές στο εργατικό δυναμικό της, στο πλαίσιο ριζικής αναδιάρθρωσης. Οι περικοπές θέσεων εργασίας αντιπροσωπεύουν περίπου το 15% του συνολικού εργατικού δυναμικού του ομίλου και ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος από τους 10.000 που οι αναλυτές περίμεναν.

Η εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται σε 64 χώρες, δεν δήλωσε ποιες περιοχές θα πληγούν περισσότερο από τις περικοπές. Εντούτοις, ευάλωτη θεωρείται η δραστηριότητα της με έδρα το Λονδίνο. Ο όμιλος απασχολεί περίπου 40.000 υπαλλήλους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Με πληροφορίες από Guardian

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr