NEWSFLASH...
Μαθητική Επιχειρηματικότητα
ανάγνωση

JA Greece: 120 μαθητικές «επιχειρήσεις» στις εμπορικές εκθέσεις Αθήνας & Θεσσαλονίκης

JA Greece: 120 μαθητικές «επιχειρήσεις» στις εμπορικές εκθέσεις Αθήνας & Θεσσαλονίκης

Ρεκόρ συμμετοχής σημειώνεται φέτος στις δύο μεγάλες Μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις 2020 του Junior Achievement Greece που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 στο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη και την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020 στο Τhe Mall Athens στο Μαρούσι. Για πρώτη φορά θα δώσουν το παρόν 120 μαθητικές «επιχειρήσεις», με καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που αναμένεται να εντυπωσιάσουν περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά. Τρεις χιλιάδες (3.000) παιδιά, από 15 έως και 18 ετών, που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση 2020» κατάφεραν, μέσα σε λίγους μήνες, κάνουν την ιδέα τους «επιχείρηση» και είναι ενθουσιασμένα που στις Εμπορικές Εκθέσεις θα αποκτήσουν το δικό τους «κατάστημα» για μια ημέρα, θα πουλήσουν τα προϊόντα τους και θα διαγωνισθούν. Το Junior Achievement Greece ευχαριστεί θερμά το Mediterranean Cosmos και το The Mall Athens που φιλοξενούν για 7η συνεχόμενη χρονιά τις ξεχωριστές αυτές εκδηλώσεις μαθητικής επιχειρηματικότητας και προσκαλεί το αγοραστικό κοινό να επισκεφθεί και να στηρίξει τις καινοτόμες μαθητικές «επιχειρήσεις». Τα μαθητικά «καταστήματα» (περίπτερα) στήνονται στους διαδρόμους -ανάμεσα στα αληθινά καταστήματα- και οι μικροί «επιχειρηματίες» νιώθουν εκείνη την ημέρα «καταστηματάρχες». Αυτό το βίωμα ενθουσιάζει τα παιδιά και τους μένει αξέχαστο σε όλη τους τη ζωή.

Οι δύο εκδηλώσεις είναι:

15η Μαθητική Εμπορική Έκθεση Θεσσαλονίκης

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Mediterranean Cosmos (09:00-15:00)

Συμμετέχουν 45 Δημόσια και Ιδιωτικά Γυμνάσια και Λύκεια της Βόρειας Ελλάδας και της Κρήτης. Θα γίνει αξιολόγηση των 45 Μαθητικών «Εικονικών Επιχειρήσεων» από κριτική επιτροπή του JA Greece και στις 15:00 θα πραγματοποιηθεί τελετή απονομής βραβείων.

15η Μαθητική Εμπορική Έκθεση Αθήνας

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Τhe Mall Athens (09:00-15:00)

Συμμετέχουν 75 Δημόσια και Ιδιωτικά Γυμνάσια και Λύκεια της Κεντρικής, Νότιας Ελλάδας, Κυκλάδων και Νότιου και Βορειοανατολικού Αιγαίου. Στην Αθήνα θα κορυφωθεί και θα ολοκληρωθεί η παρουσίαση των συμμετοχών στη Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση 2020» του JA Greece. Η κριτική επιτροπή θα αξιολογήσει τις 75 μαθητικές «επιχειρήσεις» και τα βραβεία θα απονεμηθούν στις 15:00.

Ο ενθουσιασμός των μικρών «επιχειρηματιών» είναι ιδιαίτερα μεγάλος φέτος με συμμετοχές σχολείων από πολλές ακριτικές περιοχές και νησιά, όπως τη Νάξο, τη Μύκονο, τη Λήμνο και τους Φούρνους Ικαρίας. Τα παιδιά με τις «επιχειρήσεις» τους δίνουν λύσεις σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα, αναδεικνύουν τον τόπο τους με τον καλύτερο τρόπο και εργάζονται σκληρά με θετική ενέργεια και όραμα. Έχουν δημιουργήσει εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, πρωτότυπα προϊόντα τεχνολογίας, έξυπνα χρηστικά αντικείμενα, προϊόντα υγιεινής διατροφής, αλλά και κοινωνικές, περιβαλλοντικές, τουριστικές και πολιτιστικές υπηρεσίες. Τα κέρδη από τις πωλήσεις των προϊόντων και των υπηρεσιών που θα συγκεντρωθούν, διατίθενται από τα παιδιά σε φιλανθρωπικούς και κοινωφελείς σκοπούς. Το Junior Achievement Greece εκφράζει ευγνωμοσύνη στους χορηγούς του, με την πολύτιμη συνδρομή των οποίων υλοποιούνται οι δύο Μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις:

Κύριοι Χορηγοί JA Greece: MetLife, Citi Foundation, Εθνική Τράπεζα, Raycap, EY, Accenture

Χορηγοί Εκδήλωσης: Τhe Mall Athens, Mediterranean Cosmos, Vision

Χορηγός Αερομεταφορών: Aegean

Χορηγοί Επικοινωνίας: EΡΤ, Πρώτο Πρόγραμμα, KΟSMOS 93.6, ΕΡΑ Σπορ, Η Καθημερινή, Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, epixeiro.gr, Capital.gr, 95.2 Athens DeeJay, 969 Rock FM, Λάμψη 92.3, Τηλεθεατής, Τηλέραμα, elculture.gr.

2019-Junior-Achievement-Greece-Thessaloniki.jpg?mtime=20200218112441#asset:167177

Το Junior Achievement Greece αλλάζει τις ζωές των παιδιών και την Ελλάδα

Tο Junior Achievement Greece/Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων είναι μη-κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός μαθητικής και φοιτητικής επιχειρηματικότητας, μέλος του παγκόσμιου Junior Achievement Worldwide. Το JA Worldwide, που έχει ανακηρυχθεί από το NGO Advisor ως ο 7ος καλύτερος μη κερδοσκοπικός οργανισμός στον κόσμο, έχει παραρτήματα σε όλες τις Η.Π.Α. και σε άλλες 120 χώρες και πρόσφατα συμπλήρωσε 100 χρόνια από την ίδρυσή του (1919-2019). Με τα προγράμματά του, το Junior Achievement καλλιεργεί την επιχειρηματική σκέψη των παιδιών από τα σχολικά θρανία με έναν βιωματικό τρόπο που όχι απλώς τα συναρπάζει, αλλά όπως λένε τα ίδια τα παιδιά, «αλλάζει η ζωή τους». Φέρνει τους εφήβους σε επαφή με τον αληθινό κόσμο των επιχειρήσεων και της καινοτομίας, τους βοηθά να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους και να ακολουθήσουν δημιουργικά επαγγέλματα με προοπτική. Το JA Greece συμβάλλει ουσιαστικά στην αλλαγή της νοοτροπίας υπέρ της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, γεμίζοντας τα παιδιά και τους νέους χαρά και αισιοδοξία, προσφέροντάς τους επιχειρηματικές γνώσεις, μοναδικές ευκαιρίες για διακρίσεις και διεθνή δικτύωση αλλά και όλες εκείνες τις ήπιες δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την επιτυχημένη επαγγελματική τους αποκατάσταση. Το JA Greece ευχαριστεί και συγχαίρει τους καθηγητές και τα στελέχη επιχειρήσεων που αναλαμβάνουν εθελοντικά ρόλο μέντορα στις μαθητικές ομάδες, καθώς σε εκείνους βασίζεται όλο αυτό το σπουδαίο έργο του Junior Achievement Greece στα Ελληνικά σχολεία. Μετά την ολοκλήρωση των δύο Μαθητικών Εμπορικών Εκθέσεων, θα αναδειχθούν οι 10 καλύτερες μαθητικές «επιχειρήσεις» της Ελλάδας και θα διαγωνισθούν στον Μεγάλο Πανελλαδικό Τελικό Διαγωνισμό που θα γίνει την Παρασκευή 8 Μαΐου 2020 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Η Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» που θα κερδίσει το πρώτο βραβείο, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του JA Europe που θα πραγματοποιηθεί 24-26 Ιουλίου 2020 στην Πορτογαλία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr