NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Apple: Η επιδημία του κοροναϊού απειλεί την παραγωγή των iPhone

Apple: Η επιδημία του κοροναϊού απειλεί την παραγωγή των iPhone
18_02_2020 | 13:08 18_02_2020 | 13:09
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Διεθνή

Η Apple προειδοποίησε ότι η αναταραχή που έχει προκαλέσει στην Κίνα ο κοροναϊός θα οδηγήσει σε έσοδα χαμηλότερα από εκείνα των σχετικών προβλέψεων. Ο τεχνολογικός γίγαντας ανέφερε ότι η παραγωγή και οι πωλήσεις επηρεάστηκαν και ότι «η παγκόσμια προσφορά iPhone θα περιοριστεί προσωρινά».

Ο κατασκευαστής των iPhone είναι η πρώτη μεγάλη αμερικανική εταιρεία που λέει ότι η επιδημία θα «χτυπήσει» τα οικονομικά της. Η Apple είχε προβλέψει έσοδα ρεκόρ ύψους έως 67 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τρέχον τρίμηνο.

Η εταιρεία υπογράμμισε ότι «αντιμετώπιζε βραδύτερη επιστροφή στις κανονικές συνθήκες» από ό, τι αναμενόταν. Με τα περισσότερα καταστήματα στην Κίνα να είναι είτε κλειστά είτε να λειτουργούν λιγότερες ώρες, οι πωλήσεις των προϊόντων της Apple θα είναι χαμηλότερες, ανέφερε η εταιρεία.

Η Apple δήλωσε ότι «ενώ οι χώροι συνεργατών μας για την κατασκευή των iPhone βρίσκονται εκτός της επαρχίας Hubei - και ενώ όλες αυτές οι εγκαταστάσεις έχουν ξανανοίξει» επανέρχονται σε κανονική λειτουργία βραδύτερα από ότι αναμενόταν.

Με πληροφορίες από BBC

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr