NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Στήριξη Επιχειρήσεων
ανάγνωση

Reload Greece: Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα RG Challenge20

Reload Greece: Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα RG Challenge20

Το εκπαιδευτικό ίδρυμα Reload Greece με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε την έναρξη υποβολής αιτήσεων για τον επιταχυντή RG Challenge20. Οι αιτήσεις είναι ανοιχτές για νεοφυής εταιρείες που στοχεύουν στην ανάπτυξη και εξέλιξη του επιχειρηματικού τους μοντέλου ώστε να προσεγγίσουν επενδυτές.

Το RG Challenge20, ένα έντονο 10-ήμερο πρόγραμμα «επιτάχυνσης», θα υποστηρίξει καινοτόμες νεοφυής επιχειρήσεις με εντατικό μέντορινγκ, καθοδήγηση και πρόσβαση σε ένα ευρύ δίκτυο επαγγελματιών, επενδυτών και συνεργατών. Το πρόγραμμα, που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο από τις 25 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2020, θα υποστηρίξει 10 startups στην προσέλκυση του πρώτου γύρου επένδυσής τους.

Το RG Challenge20 θα προσφέρει στις startups:

  • Πρόσβαση σε πάνω από 40 επαγγελματίες, ακαδημαϊκούς μέντορες και ειδικούς από εταιρείες όπως η Silicon Valley Bank, η Speedinvest, η Joelson Law και η Beotel Net ISP οι οποίοι συμμετείχαν στο RG Challenge19.
  • Υποστήριξη στη βελτίωση του επιχειρηματικού τους μοντέλου, της στρατηγικής και των χρηματοοικονομικών τους στοιχείων με στόχο την προσέλκυση επενδυτών.
  • Ανάπτυξη δεξιοτήτων παρουσίασης του pitch deck μέσα από διαδραστικά εργαστήρια, συνεδρίες προσωπικής εξέλιξης των συμμετεχόντων καθώς και δραστηριότητες σε χώρους όπως το Innovation Lab της Visa και το Google Campus Tech Hub στο Λονδίνο.
  • Την ευκαιρία παρουσίασης της ιδέας τους σε ένα πάνελ επενδυτών με σκοπό να κερδίσουν βραβεία και δώρα.
  • 1:1 συναντήσεις με επενδυτές που έχουν δείξει ενδιαφέρον για την επιχείρησή τους.

Το RG Challenge20 προσκαλεί startups με πρωτότυπο ή MVP (Ελάχιστο Βιώσιμο Προϊόν), έτοιμες να προσεγγίσουν επενδύσεις. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη λήψη αιτήσεων από εταιρείες υψηλής ανάπτυξης και υψηλής τεχνολογίας που θα μπορούσαν να έχουν θετικό κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στους κλάδους του τουρισμού, της γεωργίας, της ναυτιλίας, των χρηματοοικονομικών ή τραπεζικού τομέα, της ιατρικής, της εκπαίδευσης και της αεροναυπηγικής, ενώ μια AI (τεχνητή νοημοσύνη), Big Data ή Virtual Reality οπτική θα αποτελούσε πλεονέκτημα.

Οι αιτήσεις κλείνουν την Παρασκευή 3 Απριλίου.

Δηλώστε τώρα συμμετοχή εδώ - eventora.com

Το πρόγραμμα του Reload Greece, RG Challenge20, πραγματοποιείται για 6η συνεχόμενη χρονιά και μέχρι σήμερα πάνω από 50 startups, προερχόμενες από διαφορετικούς τομείς έχουν αποφοιτήσει από το πρόγραμμα. Κάθε χρόνο οι νικητήριες καθώς και άλλες ομάδες του προγράμματος καταφέρνουν να προσελκύσουν επενδύσεις, να μεγαλώσουν την ομάδα τους και να αποκτήσουν εξωστρέφεια.

Η Health Tech startup Digital Health Technologies, η οποία έχει αναπτύξει ένα ηλεκτρονικό σύστημα για επαγγελματίες στο χώρο της Ιατρικής, κέρδισε το βραβείο των κριτών στον περσινό διαγωνισμό. Η ομάδα βραβεύτηκε με 6 μήνες δωρεάν φιλοξενίας στο Central Working στο Λονδίνο, τρεις συμβουλευτικές συναντήσεις με την δικηγορική εταιρεία Joelson Law και μια συνάντηση 1:1 με τον επενδυτή Ξενοφών Βουδούρογλου. Η Κυριακή Μίτσιου-Begg, Συν-ιδρύτρια και CEO της Digital Health Technologies, είπε: «Το RG Challenge ήταν εξαιρετικό, κατατοπιστικό και αρκετά στοχευμένο στην ανάπτυξη των απαραίτητων δεξιοτήτων για την αποτελεσματική προσέγγιση επενδύσεων. Οι υψηλά καταρτισμένοι και έμπειροι μέντορές, μας βοήθησαν να προετοιμάσουμε την παρουσίασή μας αυξάνοντας την αυτοπεποίθηση και επαγγελματισμό μας στον τελικό διαγωνισμό». Η startup Biomimetic, η οποία συμμετείχε στο πρόγραμμα μέσω της συνεργασίας του Reload Greece με το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος, έχει δημιουργήσει μια καινοτόμο τεχνολογία υλικών για αντανακλαστικές επιφάνειες γυαλιού χρησιμοποιώντας λέιζερ. Μετά την απονομή του «Βραβείου Κοινού» στο RG Challenge19, ο Συνιδρυτής της Biomimetic Ανδρέας Λεμονής μας είπε: «Το RG Challenge19 ήταν ένα απαιτητικό πρόγραμμα, το οποίο μας ενθάρρυνε να ξεφύγουμε από τη ζώνη άνεσής μας. Όντας μια ομάδα με τεχνικό (επιστημονικό) υπόβαθρο και χωρίς αρκετές γνώσεις στο χώρο των επιχειρήσεων και του μάρκετινγκ, το Reload Greece μας βοήθησε να νιώσουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τα επόμενα βήματα και τη στρατηγική που χρειάζεται να ακολουθήσουμε».

Φέτος το Reload Greece θα συνεχίσει τις συνεργασίες με βασικούς συντελεστές της Ελληνικής επιχειρηματικής σκηνής, όπως ο «επιταχυντής» EGG της Eurobank και ο διαγωνισμός GreenTech Challenge.

Ο Μιχάλης Σωτηράκος, Διευθυντής του προγράμματος RG Challenge20 (CGO στην Flourish.Zone και πολυβραβευμένος κατά σειρά επιχειρηματίας) είπε: «Το RG Challenge για έκτη συνεχόμενη χρονιά θα μυήσει startups στο οικοσύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ελλάδας. Με το ξεκίνημα της νέας δεκαετίας στοχεύουμε στο να βρούμε startups, που θα αλλάξουν το κόσμο και να τις εκπαιδεύσουμε και εξοπλίσουμε με τα απαραίτητα εφόδια ώστε να προσελκύσουν επενδύσεις μέσα σε 10 μέρες. Το ποσοστό επιτυχίας μας είναι μεγάλο και αξιοσημείωτο- ελάτε μαζί μας για να πραγματοποιήσετε το όνειρό σας».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr