NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Χρηματοδότησεις
ανάγνωση

Atomico: Ταμείο 757,1 εκατομμυρίων ευρώ για επενδύσεις σε ευρωπαϊκές startups

Atomico: Ταμείο 757,1 εκατομμυρίων ευρώ για επενδύσεις σε ευρωπαϊκές startups

Το venture capital Atomico ανακοίνωσε το πέμπτο fund της, το Atomico V, ύψους 757,1 εκατομμυρίων ευρώ, για επενδύσεις σε νεοσύστατες επιχειρήσεις σειράς A, B και C στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, η επιχείρηση αναζητά εταιρίες με στόχους που οδηγούν σε θετικές και μετασχηματιστικές αλλαγές, σε κάθε πτυχή της κοινωνίας και της οικονομίας.

Οι επενδυτές στο venture capital περιλαμβάνουν θεσμικούς επενδυτές υψηλού επιπέδου, τόσο υφιστάμενους όσο και νέους. Ένας αριθμός ιδρυτών και πρώιμων μελών από μερικές από τις πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις της Ευρώπης της τελευταίας δεκαετίας (συμπεριλαμβανομένων των Adyen, Klarna, Transferwise, Spotify, Supercell, Skype και Zoopla) έχουν επίσης επενδύσει μεμονωμένα στο ταμείο.

«Τα κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών έχουν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο σε έναν κόσμο με τόσες πολλές επείγουσες προκλήσεις» δήλωσε ο ιδρυτικός εταίρος και γενικός διευθυντής της Atomico Niklas Zennström. «Ψάχνουμε για φιλόδοξους ιδρυτές που είναι επικεφαλής πίσω από εταιρείες με οραματικές λύσεις σε φαινομενικά ανυπέρβλητα προβλήματα. Είμαστε καθοδηγούμενοι από μια απλή πίστη: το κέρδος και ο σκοπός ενισχύονται αμοιβαία, δεν αλληλοσυμπληρώνονται».

Με πληροφορίες από eu-startups

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr