NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Η ΕΕ προτείνει κανόνες για τον περιορισμό των κινδύνων της τεχνητής νοημοσύνης

Η ΕΕ προτείνει κανόνες για τον περιορισμό των κινδύνων της τεχνητής νοημοσύνης
19_02_2020 | 15:26 19_02_2020 | 15:28
epixeiro icon Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση, Διεθνή

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσίασε τις προτάσεις της για τη ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης, απαιτώντας αυστηρούς κανόνες και διασφαλίσεις για τις επικίνδυνες εφαρμογές της αναδυόμενης τεχνολογίας.

Η έκθεση για την τεχνητή νοημοσύνη που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη αποτελεί μέρος της ευρύτερης ψηφιακής στρατηγικής του μπλοκ που αποσκοπεί στη διατήρηση της θέσης του ως παγκόσμιου ρυθμιστή των τεχνολογικών προτύπων.

Η Επιτροπή δήλωσε ότι επιθυμεί να αναπτύξει ένα «πλαίσιο για αξιόπιστη τεχνητή νοημοσύνη». Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen ζήτησε μια συντονισμένη ευρωπαϊκή προσέγγιση στη στρατηγική τεχνητής νοημοσύνης και δεδομένων, 100 ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της τον Δεκέμβριο.

Απαιτούνται σαφείς κανόνες για την αντιμετώπιση «συστημάτων AI υψηλού κινδύνου» όπως εκείνων στον τομέα της υγείας, της αστυνόμευσης ή των μεταφορών, τα οποία πρέπει να είναι «διαφανή, ανιχνεύσιμα και να εγγυώνται την ανθρώπινη εποπτεία», ανέφερε η ΕΕ.

Οι Αρχές θα πρέπει να είναι σε θέση να ελέγχουν και να πιστοποιούν τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται από τους αλγόριθμους που τροφοδοτούν την τεχνητή νοημοσύνη με τον ίδιο τρόπο που ελέγχουν τα καλλυντικά, τα αυτοκίνητα και τα παιχνίδια, όπως αναφέρεται. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιηθούν αμερόληπτα δεδομένα για την εκπαίδευση συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης υψηλού κινδύνου ώστε να αποφευχθούν διακρίσεις, αναφέρει η επιτροπή.

Οι ηγέτες της ΕΕ δήλωσαν ότι θέλουν επίσης να ανοίξουν μια συζήτηση για το πότε θα πρέπει να επιτρέπεται η αναγνώριση προσώπου σε συστήματα απομακρυσμένης αναγνώρισης, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη σάρωση πλήθους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr