NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Δυναμική παρουσία των Ελλήνων εξαγωγέων στη Διεθνή Έκθεση GULFOOD 2020

Δυναμική παρουσία των Ελλήνων εξαγωγέων στη Διεθνή Έκθεση GULFOOD 2020
20_02_2020 | 18:03
epixeiro icon Ειδήσεις | Events, Διεθνή

Η φετινή παρουσία της Ελλάδας στην 25η GULFOOD 2020, ήταν η πιο δυναμική από ποτέ και χαρακτηρίστηκε από ρεκόρ συμμετοχών. Στο Εθνικό Περίπτερο που οργάνωσε ο Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.), εβδομήντα πέντε (75) από τους πιο εξωστρεφείς Έλληνες εξαγωγείς παρουσίασαν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα τους και πέτυχαν την σύναψη επιχειρηματικών συμφωνιών για την επέκταση της εξαγωγικής τους δραστηριότητας, αξιοποιώντας το κορυφαίο γεγονός του κλάδου τους στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Με την υποστήριξη του Enterprise Greece, του εθνικού φορέα προσέλκυσης επενδύσεων και προώθησης εξαγωγών, οι Έλληνες εκθέτες πραγματοποίησαν συνολικά περισσότερες από 10.000 επιχειρηματικές επαφές.

Ισχυρή παρουσία είχαν και οι εξαγωγείς που συμμετείχαν με την υποστήριξη των Περιφερειών Ηπείρου και Στερεάς Ελλάδος, αλλά και οι εταιρείες του κλάδου της βρώσιμης ελιάς που συμμετείχαν μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος προώθησης ‘Olive You’. Τέλος, πολύ καλή παρουσία είχε και το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα προώθησης του ρυζιού ‘European Rice – Rice to the top’, το οποίο υλοποιεί η Αγροτική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης – ΕΑΣΘ Α.Ε .

Τις πέντε ημέρες της έκθεσης, οι Έλληνες εκθέτες παρουσίασαν στους ξένους εμπορικούς επισκέπτες που επισκέφτηκαν το εθνικό περίπτερο πληθώρα εκλεκτών ελληνικών προϊόντων διατροφής και εγκαινίασαν νέους δρόμους για τις ελληνικές εξαγωγές σε αγορές άνω των 500 εκ. καταναλωτών.

Την εθνική συμμετοχή τίμησαν με την παρουσία του ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, κύριος Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Enterprise Greece, κύριος Γεώργιος Φιλιόπουλος, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με πολλούς από τους εκθέτες. Επίσης, την εθνική συμμετοχή επισκέφτηκε η κυρία Μαρία Κωστοπούλου (Γραμματέας ΟΕΥ Α’), υπεύθυνη του Γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στα ΗΑΕ.

Η Διεθνής Έκθεση Gulfood διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Ντουμπάι των ΗΑΕ, στο World Trade Centre, ένα μοντέρνο εκθεσιακό χώρο, τον οποίο επισκέπτονται περισσότεροι από 100.000 επισκέπτες, για να συναντήσουν τους 5.000 περίπου εκθέτες από όλο τον κόσμο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr