NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Στήριξη Επιχειρήσεων
ανάγνωση

Endeavor Greece: Ο οργανισμός που υποστηρίζει τις ελληνικές επιχειρήσεις «αποκαλύπτεται»

Endeavor Greece: Ο οργανισμός που υποστηρίζει τις ελληνικές επιχειρήσεις «αποκαλύπτεται»

​Εντός του 2020, οκτώ με δέκα επιχειρήσεις αναμένεται πως θα λάβουν την υποστήριξη της Endeavor Greece, που αποτελεί μέρος του διεθνούς δικτύου της Endeavor, του διεθνή μη κερδοσκοπικού οργανισμού που επιλέγει και στηρίζει ταχέως αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις ανά τον κόσμο. Από τις συγκεκριμένες δέκα εταιρείες, οι επτά αναμένεται πως θα είναι υψηλής τεχνολογίας

Την ίδια στιγμή, άλλες δέκα επιχειρήσεις θα μπουν στο πρόγραμμα του ΟΠΑΠ, το ΟΠΑΠ Forward, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με την Endeavor Greece, στοχεύοντας στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην εξέλιξη τους. Σήμερα, το πρόγραμμα υποστηρίζει 50 εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε 9 κλάδους, παράγουν συνολικά περίπου 740 εκατομμύρια ευρώ και έχουν δημιουργήσει 40.000 θέσεις εργασίας.

Τα παραπάνω έγιναν γνωστά από τον γενικό διευθυντή της Endeavor Greece, Παναγιώτη Καραμπίνη, κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής ενημερωτικής συνάντησης με εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης, χθες, Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου. Σημειώνεται πως η Endeavor διαθέτει παρουσία σε 37 χώρες, συνδέοντας τα μέλη της τόσο μεταξύ τους όσο και με χιλιάδες πετυχημένα στελέχη και επιχειρηματίες σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.

Αυτή τη στιγμή, το δίκτυο της Endeavor Greece υποστηρίζει 30 επιχειρηματίες από 24 ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες, από 8 κλάδους, με συνολικό τζίρο άνω των 400 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μέσα στο 2019 οι εταιρείες αυτές προσέλκυσαν 110 εκατομμύρια ευρώ από επενδυτές και δημιούργησαν 5.000 θέσεις εργασίας. Με την λειτουργία του ελληνικού δικτύου να ξεκινάει το 2012, ο κ. Καραμπίνης έκανε γνωστό πως - μέσα σε αυτά τα 7 χρόνια - έχουν εξετάστει περισσότερες από 3.000 περιπτώσεις επιχειρήσεων, προς ένταξη και υποστήριξη.

Αυτή τη στιγμή, στην Ελλάδα, οι 24 επιχειρήσεις που υποστηρίζονται είναι οι ακόλουθες: Blueground, Centaur, CHB – Christodoulou Brothers, Dust & Cream, Ergon, FrezyDerm, Green Cola, Hellas Direct, HotelBrain, InstaShop, Konva, NumberAI, Nova Credit, Matternet, MTI, Oseven Telematics, Papadimitriou, Pnoe, Pollfish, Raymetrics, Softomotive, SYCHEM, Think Digital Group (TDG), Workable.

Στο ευρύτερο δίκτυο της Endeavor έχουν ενταχθεί, από το 1997, 2.016 επιχειρήσεις (από τις 60.000 που έχουν αιτηθεί), δημιουργώντας έσοδα 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2018. Οι εταιρείες του συγκεκριμένου δικτύου έχουν συμβάλει στη δημιουργία 3 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας ενώ τα κεφάλαια που «σήκωσαν» οι Endeavor Entrepreneurs το 2018 έφτασαν τα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό, ο ρόλος που «παίζει» στην οικονομία των χωρών όπου έχει παρουσία αφορά στο να συνδέσει καταξιωμένους επιχειρηματίες και επιτυχημένους επαγγελματίες (ως μέντορες) με τους νέους, ανερχόμενους παίκτες της αγοράς. Λειτουργεί, έτσι, ως μία γέφυρα μεταξύ των δύο αυτών πλευρών. Είναι, όπως τονίζεται, «εκπρόσωπος της νέας οικονομίας και των ταχέως αναπτυσσόμενων εταιρειών (scale-ups) που έχουν τη δυνατότητα να μετασχηματίσουν την τοπική οικονομία».

Μέλη της Endeavor μπορούν να γίνουν εταιρείες που είναι μικρομεσαίες (έχουν τζίρο έως 75 εκατομμύρια ευρώ), έχουν ήδη μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης και αποδεδειγμένα επιτυχημένη πορεία και βρίσκονται σε σημείο που με την κατάλληλη καθοδήγηση θα αυξήσουν ραγδαία τους ρυθμούς ανάπτυξης τους και κατ’ επέκταση το αποτύπωμά τους. Η διαδικασία επιλογής χαρακτηρίζεται ως απαιτητική και πραγματοποιείται από διεθνή πάνελ επιλογής όπου και αποφασίζεται η επιλογή των Endeavor Entrepreneurs.

Το 2012 η Endeavor δημιούργησε το Catalyst, που έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίξει τους Endeavor Entrepreneurs με τους κύκλους χρηματοδότησής τους και να συμβάλει στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της. Στην Ελλάδα, το Catalyst έχει επενδύσει στις Blueground, Hellas Direct, Workable και Nova Credit. Από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα, το Endeavor Catalyst έχει επενδύσει σε περισσότερες από 110 εταιρείες σε 25 αγορές. Η Endeavor επενδύει έως 10% (ή έως €2 εκατομμύρια) σε έναν γύρο χρηματοδότησης συγκεκριμένων κριτηρίων.

Στην στρατηγική της Endeavor Greece για την περίοδο 2020 - 2023, βρίσκεται η ενίσχυση της στήριξης και των προοπτικών ανάπτυξης των πολλά υποσχόμενων και ταχέως αναπτυσσόμενων εταιρειών (scale-up) και η καθιέρωση επιχειρηματικών δικτύων που θα δημιουργούν προοπτικές για τους επιχειρηματίες και την τοπική οικονομία και θα έχουν μακροχρόνια αποτελέσματα στο επιχειρείν.

Παράλληλα, η Endeavor Greece επιθυμεί να συμβάλει στη διαμόρφωση αντίληψης και γνώσης για τις ανάγκες των εταιρειών, διασυνδέοντας, παράλληλα, την ελληνική αγορά και τους Έλληνες επιχειρηματίες με δίκτυα επιχειρηματιών και με αγορές του εξωτερικού. Στόχος είναι να αποτελέσει γέφυρα επικοινωνίας και δημιουργίας διεθνών ευκαιριών, όπως η προώθηση των άμεσων ξένων επενδύσεων (Foreign Direct Investment) και η ενίσχυση της λογικής των Κεφαλαίων Επιχειρηματικών Συμμετοχών (Venture Capital Investment) στη χώρα.

Σημειώνεται πως η Endeavor Greece θα βρίσκεται και στο φετινό Delphi Economic Forum που θα γίνει για πέμπτη χρονιά, από 5 ως 8 Μαρτίου, με τρία πάνελ: το πρώτο, στις 6 Μαρτίου, θα αφορά στις επενδύσεις στην Ελλάδα και στις ευκαιρίες που προσφέρονται, ενώ την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί πάνελ για τις big-tech και τους τρόπους με τους οποίους θα τους δοθούν κίνητρα για έναρξη δραστηριοτήτων στην χώρα μας. Την ίδια στιγμή, στις 7 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί πάνελ για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι scael-ups, τόσο στην χώρα μας όσο και διεθνώς.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr