NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Οι αμερικανικές Αρχές μηνύουν την Facebook για «μη καταβληθέντες φόρους» 9 δισ. δολαρίων

Οι αμερικανικές Αρχές μηνύουν την Facebook για «μη καταβληθέντες φόρους» 9 δισ. δολαρίων
21_02_2020 | 11:13
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Αντιμέτωπη με μήνυση από την Internal Revenue Service, την αρμόδια αμερικανική υπηρεσία, βρίσκεται η Facebook, η οποία ισχυρίζεται ότι το κοινωνικό δίκτυο χρωστάει 9 δισεκατομμύρια δολάρια σε μη καταβληθέντες φόρους.

Η υπόθεση έφτασε σε δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο από την Τρίτη και στο επίκεντρο της βρίσκεται η συμφωνία του 2010 μεταξύ της Facebook και ιρλανδικής θυγατρικής που χρησιμοποιεί σε διεθνές επίπεδο. Η IRS ισχυρίζεται ότι η Facebook υποτίμησε την αξία της πνευματικής ιδιοκτησίας που προσέφερε στη θυγατρική, παρακάμπτοντας έτσι δισεκατομμύρια φόρων.

Ο CTO της Facebook Mike Schroepfer, ο επικεφαλής των τμημάτων AR και VR Andrew Bosworth και τρία άλλα στελέχη της εταιρείας θα κληθούν να καταθέσουν, με τις σχετικές πληροφορίες να αναφέρουν ότι η δίκη θα διαρκέσει τρεις έως τέσσερις εβδομάδες.

Σύμφωνα με σχετική δήλωση της Facebook, η εταιρεία «υποστηρίζει» τη συναλλαγή του 2010, η οποία αναφέρει πως έλαβε χώρα όταν η εταιρεία δεν είχε έσοδα από mobile διαφημίσεις, όταν τα ψηφιακά της προϊόντα δεν είχαν «αποδείξει» την αξία τους.

Με πληροφορίες από Verge

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr