NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

ΙΑΤΑ: 30 δισ. δολάρια το κόστος του κορωνοϊού για την αεροπορική βιομηχανία

ΙΑΤΑ: 30 δισ. δολάρια το κόστος του κορωνοϊού για την αεροπορική βιομηχανία

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) ανακοίνωσε ότι η αρχική εκτίμησή της για τον αντίκτυπο του κοροναϊού δείχνει πιθανή απώλεια της ζήτησης σε ολόκληρη την περιοχή Ασίας - Ειρηνικού κατά 13%.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η ανάπτυξη για τις αεροπορικές εταιρείες της περιοχής προβλεπόταν να είναι 4,8%, ο καθαρός αντίκτυπος θα είναι μια συρρίκνωση κατά 8,2% σε σύγκριση με τα επίπεδα ζήτησης του 2019.

Σε αυτό το σενάριο,όπως τονίζει η Ένωση, αυτό θα σημαίνει απώλεια εσόδων ύψους 27,8 δισ. δολαρίων το 2020 για τους αερομεταφορείς στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού - το μεγαλύτερο μέρος του οποίου θα επιβαρύνει εταιρείες που είναι καταχωρημένες στην Κίνα, με απώλειες 12,8 δισ. δολαρίων μόνο στην εγχώρια αγορά της Κίνας.

Στο ίδιο σενάριο, οι αερομεταφορείς εκτός Ασίας - Ειρηνικού αναμένεται να υποστούν απώλεια εσόδων ύψους 1,5 δισ. δολαρίων, υποθέτοντας ότι η απώλεια της ζήτησης θα περιοριστεί στις αγορές που συνδέονται με την Κίνα. Αυτό θα οδηγούσε τα συνολικά χαμένα έσοδα σε 29,3 δισεκατομμύρια δολάρια, με «χτύπημα» 4,7% στην παγκόσμια ζήτηση.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr