NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Aka Architecture Kids Athens: Μαθήματα αρχιτεκτονικής για παιδιά και εφήβους

Aka Architecture Kids Athens: Μαθήματα αρχιτεκτονικής για παιδιά και εφήβους
26_02_2020 07_10_2020

Powered by:
The People's Trust Ενισχύουμε μικρές επιχειρήσεις
epixeiro icon Επιχειρήσεις & Know-how

Η Χριστίνα Παπαδημητρίου και ο Μαρκ Μπριτζ είναι αρχιτέκτονες που γνωρίστηκαν πριν περίπου δέκα χρόνια στο Λονδίνο, όταν και έκαναν το master τους στην Architectural Association. Η Χριστίνα, πτυχιούχος αρχαιολογίας και ιστορίας τέχνης, έχει διδάξει αρχιτεκτονική και ιστορία τέχνης στη Σχολή Αρχιτεκτονικής και στο Τμήμα Τέχνης και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Princeton, όπου ολοκληρώνει τώρα το διδακτορικό της. Ο Μαρκ είναι θεωρητικός της αρχιτεκτονικής και πιστοποιημένος εκπαιδευτικός της, έχοντας διδάξει αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και αρχιτεκτονική θεωρία στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες (AA London, SOA Princeton).

Όντας ζευγάρι στη ζωή, ήρθαν γρήγορα αντιμέτωποι με τις ενδιαφέρουσες και προκλητικές ερωτήσεις των παιδιών τους, σχετικά με την αρχιτεκτονική και την πόλη. «Η αμερόληπτη, περίεργη και μερικές φορές «σκληρή» λογική τους μας ανάγκασε να ξανασκεφτούμε το τι κάνουμε ως αρχιτέκτονες. Σκεφτήκαμε λοιπόν να μοιραστούμε τις ιδέες μας και αποφασίσαμε να ιδρύσουμε ένα πολιτιστικό κέντρο αφιερωμένο στην αρχιτεκτονική παιδαγωγική για παιδιά και εφήβους εδώ στην Αθήνα», μας εξηγούν οι ιδρυτές του Aka Architecture Kids Athens.

- Για ποιο λόγο αποφασίσατε να «αγγίξετε» την αρχιτεκτονική από αυτή την πλευρά;

Πιστεύουμε ότι η αρχιτεκτονική εκπαίδευση διευκολύνει τη δημιουργική σκέψη και δράση, ενισχύει την προσωπική ανάπτυξη μέσω της καλλιέργειας νέων δεξιοτήτων και δημιουργεί μια καλύτερη κατανόηση της πόλης στην οποία ζούμε και ενεργούμε ως πολίτες. Η Αθήνα είναι μια πόλη με ποικίλα και ενδιαφέροντα μουσεία, αρχιτεκτονικές και αρχαιολογικές σχολές και άλλα ιδρύματα ή φορείς, όλα αφιερωμένα σε κάποιο βαθμό στην εκπροσώπηση της μακράς αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της. Την ίδια στιγμή, οι κάτοικοι της πόλης αρχίζουν να εκτιμούν και να χαίρονται τη μοντέρνα πόλη και τις πιο σύγχρονες εκφάνσεις της. Το έργο μας συνδυάζει αυτό το ανανεωμένο ενδιαφέρον των Αθηναίων για την πόλη τους με νέες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις που βασίζονται στη διεπιστημονική μάθηση μέσω πρότζεκτ.

AkaArchitectureKidsAthens2.jpg?mtime=20200222152837#asset:168033

- Τι είδους υπηρεσίες προσφέρει το Aka Architecture Kids Athens;

Διοργανώνουμε κυρίως σεμινάρια αρχιτεκτονικής για παιδιά και εφήβους, διαλέξεις, εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις αφιερωμένες στον αρχιτεκτονικό και αστικό πολιτισμό στην Αθήνα. Ταυτόχρονα, εξετάζουμε την αρχιτεκτονική από την οπτική διαφόρων κλάδων, όπως οι επιστήμες, η τέχνη, το θέατρο, η λογοτεχνία και η μουσική. Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με εμπνευσμένα άτομα από αυτούς τους τομείς και θέλουμε να κάνουμε το Architecture Kids Athens Architecture Kids Athens, με τη βοήθειά τους, ένα δημιουργικό πολιτιστικό και εκπαιδευτικό πυρήνα μέσα στην πόλη.

Ο χώρος που γίνονται όλα αυτά βρίσκεται στο Χολαργό και η επικοινωνία με τη Χριστίνα και τον Μαρκ μπορεί να γίνει μέσω της σελίδας τους στο Facebook, αλλά και σύντομα και μέσα από το site τους. Αν και είναι πολύ «φρέσκο» το εγχείρημα, υπάρχουν πολλές θετικές εκδηλώσεις από παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς, κάτι που κάνει τους ιδρυτές του Aka Architecture Kids Athens πολύ χαρούμενους και αισιόδοξους για το μέλλον.

Αναζητώντας τρόπους στήριξης μιας νεοφυούς επιχείρησης, «έπεσαν» πάνω στο The People’s Trust. «Και είμαστε πολύ χαρούμενοι που το κάναμε», μας λέει χαμογελαστή η Χριστίνα. «Η υποστήριξή σας μας έδωσε το θάρρος για να συνεχίσουμε την προσπάθεια, την απαραίτητη οικονομική βοήθεια για την υλοποίηση της ιδέας μας και γνωριμία με ένα δίκτυο παρόμοιων νεοφυών επιχειρήσεων!».

AkaArchitectureKidsAthens3.jpg?mtime=20200222152851#asset:168034

Το The People’s Trust είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζει νεοσύστατες και υφιστάμενες μικρές επιχειρήσεις όλων των κλάδων, παρέχοντας μικροχρηματοδότηση μέχρι το ποσό των €10.000 και δωρεάν υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης. Ο οργανισμός έχει ως ιδρυτικό και βασικό χρηματοδότη το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr