NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Στο «τραπέζι» των ηγετών του G20 η φορολόγηση των τεχνολογικών γιγάντων

Στο «τραπέζι» των ηγετών του G20 η φορολόγηση των τεχνολογικών γιγάντων

Οι ηγέτες του G20, αναφέρθηκαν, κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής στο Ριάντ, στην ανάγκη εξεύρεσης μιας «επείγουσας λύσης» για το θέμα της φορολόγησης των διαδικτυακών γιγάντων.

«Πρέπει να έχετε ένα διεθνές φορολογικό σύστημα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin. «Δεν μπορείτε να έχετε, σε μια παγκόσμια οικονομία, διαφορετικά εθνικά φορολογικά συστήματα που έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους. Αυτό είναι κακό για τις χώρες, είναι κακό για τις πολυεθνικές και δεν λειτουργεί», τόνισε.

Η ΕΕ αποτελεί την αιχμή της παγκόσμιας προσπάθειας για τη φορολόγηση των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας. «Αυτό είναι ένα βασικό πολιτικό ζήτημα για τον 21ο αιώνα» δήλωσε ο Bruno Le Maire, υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας. «Οι μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου, χωρίς φυσική παρουσία, κάνουν σημαντικά κέρδη σε ορισμένα κράτη χωρίς να πληρώσουν το απαιτούμενο επίπεδο φόρων» πρόσθεσε.

Ο Le Maire χαιρέτισε την πρόοδο των συνομιλιών με τις Ηνωμένες Πολιτείες και κάλεσε την ομάδα να καταλήξει σε συναίνεση για τη συγκεκριμένη φορολόγηση πριν από το τέλος του έτους. «Οι πολίτες μας δεν μπορούν πλέον να δεχτούν να πληρώνουν το οφειλόμενο επίπεδο φόρων τους ενώ οι σημαντικότερες εταιρείες στον κόσμο ξεφεύγουν από τους φόρους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από CNBC

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr