NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Strong Performer» η ESET σύμφωνα με την Endpoint Security Suites 2019

Strong Performer» η ESET σύμφωνα με την Endpoint Security Suites 2019

Ως «strong performer» χαρακτηρίστηκε η ESET στην έκθεση «The Forrester Wave™: Endpoint Security Suites Q3 2019». Στην παγκοσμίως αναγνωρισμένη έκθεση αξιολογήθηκαν οι 15 κορυφαίες σουίτες ασφάλειας της αγοράς, και ειδικά η ικανότητά τους για πρόληψη, ανίχνευση και αποκατάσταση των απειλών που σχετίζονται με endpoint, με την ESET να αναγνωρίζεται ως «strong performer».

Κατόπιν συνολικής αξιολόγησης της αγοράς, στην έκθεση αναφέρεται ότι «αυτοί που ενδιαφέρονται για σουίτες ασφάλειας endpoint θέτουν ως προτεραιότητα την αυτόματη προστασία από απειλές». Υπογραμμίζεται επίσης ότι οι σουίτες ασφάλειας endpoint χρειάζεται όλο και περισσότερο «να προστατεύουν από στοχευμένες απειλές» και λόγω αυτού, οι χρήστες πρέπει να αναζητούν κατασκευαστές που «ενσωματώνουν άψογα λειτουργίες πρόληψης, ανίχνευσης και ανταπόκρισης σε απειλές», «παρέχουν αυξημένη ορατότητα και έλεγχο σε ένα ευρύτερο οικοσύστημα endpoint» και «προσφέρουν ευελιξία σε ποικίλα περιβάλλοντα και επίπεδα ανοχής κινδύνου».

Η έκθεση αναγνωρίζει το πλήρες χαρτοφυλάκιο των επιχειρηματικών λύσεων της ESET, δεδομένου ότι έχει διευρύνει τον προσανατολισμό της για να καλύψει τις αυξημένες απαιτήσεις της αγοράς των επιχειρήσεων. Η ESET έλαβε την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία στα κριτήρια «εταιρικό όραμα» και «επικέντρωση δραστηριοτήτων», ενώ τονίστηκε και η δράση της σε επίπεδο ανάπτυξης διαφόρων δυνατοτήτων που απευθύνονται σε πελάτες από την αγορά των επιχειρήσεων, όπως το Endpoint Detection and Response (EDR), η διαχείριση ανίχνευσης και απόκρισης, οι υπηρεσίες threat intelligence, και η διαχείριση ευπαθειών. Η ESET είχε επίσης την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία στο κριτήριο «υποστήριξη OS», που σημαίνει ευρύτερη υποστήριξη λειτουργικών συστημάτων σε σχέση με άλλες σουίτες που συμμετείχαν στην αξιολόγηση.

Για την εκτίμηση της κατάστασης στην αγορά σουιτών ασφάλειας endpoint και της κατάταξης των κατασκευαστών, η Forrester αξιολόγησε τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες των κορυφαίων κατασκευαστών. Αφού εξέτασε προηγούμενες έρευνες, εκτίμησε τις ανάγκες των χρηστών και πραγματοποίησε συνεντεύξεις σε κατασκευαστές και ειδικούς, η Forrester ανέπτυξε ένα ολοκληρωμένο κατάλογο 25 κριτηρίων, τα οποία ομαδοποιήθηκαν σε τρεις κατηγορίες:

  • Τρέχουσα προσφορά λύσεων. Από τη θέση του κάθε κατασκευαστή στον κάθετο άξονα του γραφήματος Forrester Wave™ προκύπτει η ισχύς των λύσεων που προσφέρει τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Τα βασικά κριτήρια για αυτήν την αξιολόγηση περιλαμβάνουν την πρόληψη ενάντια σε malware και exploit, την ανίχνευση με βάση τη συμπεριφορά και τις επιδόσεις του προϊόντος, που επικυρώθηκαν από τη Forrester μετά από διασταύρωση με σχόλια πελατών και demos/briefings.
  • Στρατηγική. Από τη θέση στον οριζόντιο άξονα καταδεικνύεται η αποτελεσματικότητα της στρατηγικής των κατασκευαστών. Εδώ, η Forrester αξιολόγησε το εταιρικό όραμα, το που επικεντρώνονται οι δραστηριότητες, τη συμμετοχή στην κοινότητα της ασφάλειας και το διάγραμμα ανάπτυξης του προϊόντος.
  • Παρουσία στην αγορά. Οι βαθμολογίες της Forrester σχετικά με την παρουσία στην αγορά προκύπτουν από τους εταιρικούς πελάτες κάθε κατασκευαστή και την παρουσία εξουσιοδοτημένων συνεργατών, και αποτυπώνονται αναλογικά με το μέγεθος των κουκίδων στο γράφημα.

Η έκθεση της Forrester Wave™ προσθέτει ότι οι επαγγελματίες ασφαλείας θέλουν μια σουίτα ασφαλείας που μπορεί να προστατεύσει από τον αυξανόμενο αριθμό συσκευών που χρησιμοποιούνται στο χώρο εργασίας και μπορεί να διαχειριστεί την αυξανόμενη πολυπλοκότητα του τοπίου ασφαλείας. Για τους κατασκευαστές, οι βελτιωμένες λειτουργίες behavioral protection σε συνδυασμό με τις risk-based πολιτικές ασφάλειας θα πρωτοστατήσουν στον τομέα των λύσεων κυβερνοασφάλειας.

Σύμφωνα με την ESET, αυτό αντικατοπτρίζεται στην επιτυχία της να αποσπάσει την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία στα κριτήρια: συμμετοχή στην κοινότητα της ασφάλειας, υποστήριξη OS, εταιρικό όραμα και επικέντρωση δραστηριοτήτων. Στο προφίλ της ESET στην έκθεση αναφέρεται ότι «η ESET είναι ιδανική για χρήστες που εκτιμούν ένα απλό και άμεσο UI με πιο προηγμένες λειτουργίες, που μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν όταν χρειάζεται», ενώ οι πελάτες της ESET συνεχώς την αξιολογούν με εξαιρετικά καλές βαθμολογίες για το χαμηλό αντίκτυπο στη χρήση.

Ο Juraj Malcho, chief technology officer της ESET, σχολίασε: «Πιστεύουμε ότι η αναγνώριση της ESET ως «strong performer» στην πρόσφατη έκθεση της Forrester «Endpoint Security Suite Wave» αποδεικνύει τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε κορυφαία ασφάλεια στον τομέα των επιχειρήσεων. Καθώς οι απειλές εναντίον των επιχειρήσεων γίνονται όλο και πιο σύνθετες, είναι πολύ σημαντικό για εμάς να προστατεύουμε τους πελάτες μας με τα υψηλότερα πρότυπα που υπάρχουν σε λύσεις ασφάλειας. Σε ένα κόσμο που γίνεται όλο και πιο ψηφιοποιημένος, η προστασία των επιχειρήσεων και η ασφάλεια των δεδομένων γίνεται επιτακτική ανάγκη».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr