NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Οι αεροπορικές KLM και Lufthansa προχωρούν σε περικοπές λόγω κορωναϊού

Οι αεροπορικές KLM και Lufthansa προχωρούν σε περικοπές λόγω κορωναϊού
26_02_2020 | 16:26 26_02_2020 | 16:27
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα

Η ολλανδική KLM ανακοίνωσε πως προχωρά σε περικοπές στον προϋπολογισμό, ως απάντηση στην επιβράδυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας που προκλήθηκε από την επιδημία του κοροναϊού.

Η KLM θα μειώσει τις προσλήψεις νέου προσωπικού και εξωτερικών συμβούλων, θα καθυστερήσει νέα έργα πληροφορικής και σχέδια ανακαίνισης γραφείων και θα μειώσει σημαντικά τα έξοδα ταξιδιού, δήλωσε ο Οικονομικός Διευθυντής Erik Swelheim σε εσωτερική επιστολή προς τη διοίκηση.

«Η επίπτωση στα έσοδα της KLM θα είναι πολύ σημαντική και θα μετριαστεί μόνο εν μέρει από το χαμηλότερο κόστος και τη χαμηλότερη τιμή καυσίμων» δήλωσε ο Swelheim αναφορικά με τον κοροναϊό.

Το προσωπικό της εταιρείας έχει κληθεί να λάβει ημέρες διακοπών για να μειώσει τις δαπάνες, καθώς τα δρομολόγια παρουσιάζουν πλήγμα να μειώνονται από τις μειωμένες αεροπορικές μετακινήσεις.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Γερμανίας, η Lufthansa, ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα εξοικονόμησης κόστους νωρίτερα την Τετάρτη, συμπεριλαμβανομένης της αναστολής των νέων προσλήψεων, για την αντιμετώπιση του επιχειρηματικού αντικτύπου της επιδημίας.

Με πληροφορίες από Reuters

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr