NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Aθήνα - Παρίσι - Πόρτο: Το τρίγωνο της επιτυχίας στη μόδα

Aθήνα - Παρίσι - Πόρτο: Το τρίγωνο της επιτυχίας στη μόδα
26_02_2020 | 16:51
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Οι διεθνείς εμπορικές εκθέσεις της μόδας είναι πολλές και γνωστές. Texworld, Pure London, Premiere Vision, Who's next, Tranoi, Modtissimo και πολλές άλλες. Ποιες όμως είναι οι κατάλληλες για τους νέους Σχεδιαστές μόδας; Ποιες είναι αυτές που θα τους δώσουν τα κατάλληλα εφόδια για να ξεκινήσουν τη δημιουργία του brand τους, να διαφοροποιηθούν στην διεθνή αγορά και να προωθήσουν με επιτυχία τις πωλήσεις τους?

«Η εμπειρία μας μέχρι σήμερα έχει δείξει ότι η διεθνής έκθεση Premiere Vision στο Παρίσι, αποτελεί την βάση για το νέο σχεδιαστή που θέλει να ξεχωρίσει με τις δημιουργίες του, να αφομοιώσει τις τάσεις της σεζόν και να τις ενσωματώσει στις συλλογές του κάνοντας με αυτό τον τρόπο πιο εμπορικά τα προϊόντα του» μας αναλύει η σχεδιάστρια και ιδιοκτήτρια της σχολής μόδας ΑthensFashionClub, κα Βυτινίδου Μαρία.

«Τα πολλά διαφορετικά τμήματα της έκθεσης δίνουν τη δυνατότητα στον επισκέπτη να επιλέξει smart materials, πολυτελή και ιδιαίτερα υφάσματα σε τιμές εργοστασίων, δέρματα, κατασκευαστικά υλικά για ενδύματα, υποδήματα, τσάντες και αξεσουάρ, prints για εκτυπώσεις, μέχρι και κατασκευαστές για την παραγωγή χονδρικής.

Επισκεπτόμαστε την έκθεση δύο φορές το χρόνο κάθε Φεβρουάριο και Σεπτέμβριο, με σκοπό οι σπουδαστές μας να είναι πλήρως ενημερωμένοι 18 μήνες νωρίτερα για τις τάσεις της σεζόν και στη συνέχεια να σχεδιάσουν συλλογές με διεθνείς προδιαγραφές. Το φετινό μας εκπαιδευτικό ταξίδι στο Παρίσι είχε διάρκεια 5 ημέρες, ώστε τις τρεις ημέρες να ασχοληθούμε εντατικά με την έκθεση και τις υπόλοιπες δύο να περιηγηθούμε για έμπνευση σε γκαλερί, μουσεία και αξιοθέατα του Παρισιού.

Η φετινή τους εκπαίδευσή τους στην έκθεση ήταν αναλυτική, διδάσκοντας διεξοδικά τον τρόπο με τον οποίο επιλέγουμε τους προμηθευτές μας, τα κατάλληλες πρώτες ύλες, τον τρόπο με τον οποίο συνδυάζουμε τα υφάσματα για τις συλλογές μας και τα καινοτόμα sustainable υφάσματα από μπανάνα, ανανά, φελλό, γάλα, κάνναβη, οργανικό βαμβάκι. Με άλλα λόγια, οι πρωτοπόροι της μόδας έχουν άμεση πρόσβαση σε ότι πιο νέο έχει να προσφέρει η βιομηχανία της μόδας και αυτό το ανακαλύπτουν στην έκθεση μαζί με τη δική μας καθοδήγηση».

«Σε ότι αφορά την έκθεση Modtissimo της Πορτογαλίας, αμέσως μετά την επιστροφή μας από το Παρίσι, την επισκεφτήκαμε στις 19 Φεβρουαρίου για τρίτη φορά με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Πορτογαλίας στην Αθήνα, την οποία ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη της στους δημιουργούς της σχολής μας.

Πρόκειται για μία έκθεση στην οποία παρουσιάζονται καινοτόμα υλικά και υφάσματα από Πορτογάλους κατασκευαστές καθώς και έτοιμες συλλογές ρούχων για buyers στο εξωτερικού.

H σχολή μας παρουσίασε με εξαιρετική επιτυχία τις δημιουργίες των σπουδαστών με υλικά από Πορτογάλους κατασκευαστές όπως ο φελλός και ο ανακυκλωμένος πολυεστέρας. Με την συμμετοχή της σχολής μας στην διεθνή έκθεση, δίνεται η δυνατότητα στο νέο δημιουργό να παρουσιάσει τη δουλειά του στο εξωτερικό, να έρθει πιο κοντά σε εταιρίες που αναζητούν για εργασία ταλαντούχους σχεδιαστές και να αποκτήσει διεθνή εμπειρία».

Η σχεδιάστρια Μαρία Βυτινίδου έχοντας εμπειρία ετών στην επιχειρηματική ανάπτυξη νέων δημιουργών μέσω της εκπαίδευσης στην 1η Θερμοκοιτίδας Μόδας The Fashion Gate, ήταν φέτος προσκεκλημένη ως Ιnternational Ιnstructor να πραγματοποιήσει 2 διαφορετικά Workshops για επαγγελματίες της μόδας.

Το Fashion Business Workshop απευθύνεται σε μελλοντικούς επιχειρηματίες της μόδας, οι οποίοι θέλουν να ξεκινήσουν το δικό τους fashion brand αξιοποιώντας τη χρησιμότητα του εργαλείου επιχειρηματικότητας ‘Business Model Canvas’.

Tο Fashion Styling Workshop αφορά όλους όσους θέλουν να ασχοληθούν ως επαγγελματίες στυλίστες χρησιμοποιώντας γνώσεις σχετικές με τα διαφορετικά στυλ το σωματότυπο, την σωματογραμμή, τη σκάλα μεγέθους, τους κανόνες χρωματολογίας και υφασματολογίας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr