NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

​Thyssenkrupp: Πώληση του τμήματος ανελκυστήρων έναντι 17,2 δισ. ευρώ​

​Thyssenkrupp: Πώληση του τμήματος ανελκυστήρων έναντι 17,2 δισ. ευρώ​

Στην πώληση του τμήματος ανελκυστήρων σε κοινοπραξία επενδυτικών κεφαλαίων, που αποτελείται από τις Advent, Cinven και το γερμανικό ίδρυμα RAG, προχώρησε η Thyssenkrupp.

Σύμφωνα με το Reuters, το αντίτιμο της πώλησης ανέρχεται σε 17,2 δισ. ευρώ, ενώ η συμφωνία προβλέπει, ότι η Thyssenkrupp θα επανεπενδύσει 1,25 δισ. ευρώ για να λάβει συμμετοχή στη μονάδα.

«Με την πώληση, ανοίγουμε το δρόμο για την επιτυχία της Thyssenkrupp. Όχι μόνο έχουμε αποκτήσει μια πολύ καλή τιμή πώλησης, αλλά θα είμαστε επίσης σε θέση να ολοκληρώσουμε γρήγορα τη συναλλαγή», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Thyssenkrupp, Μαρτίνα Μερτς.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, το τμήμα ανελκυστήρων Thyssenkrupp θα παραμείνει στη Γερμανία και θα διασφαλιστεί η ισότιμη εκπροσώπηση των μετόχων και των εκπροσώπων των εργαζομένων. Οι θέσεις εργασίας και οι χώροι θα είναι ασφαλείς τουλάχιστον μέχρι τις 31 Μαρτίου 2027, σύμφωνα με την IG Metall.

Η Thyssenkrupp θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για τη μείωση του χρέους, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα μια σημαντικά χαμηλότερη ετήσια εκροή μετρητών για πληρωμές τόκων και συντάξεων, αντισταθμίζοντας την απώλεια ταμειακών ροών από την επιχείρηση του τμήματος ανελκυστήρων.

Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν επίσης για την υποστήριξη των άλλων τμημάτων της Thyssenkrupp, συμπεριλαμβανομένου του χάλυβα, των εγκαταστάσεων κτιρίων και των εξαρτημάτων αυτοκινήτων.

Σημειώνεται τέλος, ότι ο όμιλος θα παρουσιάσει τα ακριβή σχέδια τον Μάιο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr