NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Φόρουμ Δελφών: Μεταρρυθμίσεις & επενδύσεις το «φάρμακο» για σύστημα υγείας

Φόρουμ Δελφών: Μεταρρυθμίσεις & επενδύσεις το «φάρμακο» για σύστημα υγείας
28_02_2020 | 15:30 28_02_2020 | 16:28
epixeiro icon Ειδήσεις | Events, Events, Delphi Economic Forum

Με σημαντικούς εκπροσώπους από το χώρο της υγείας και του φαρμάκου, το 5ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ανοίγει το διάλογο γύρω από τα κρίσιμα ζητήματα των πολιτικών υγείας, της βελτίωσης της φορολογικής πολιτικής, της προώθησης της καινοτομίας, των συνεπειών από την εξέλιξη της βιοϊατρικής επιστήμης, τη βιωσιμότητα του ελληνικού συστήματος υγείας, αλλά και το στοίχημα των επενδύσεων για την ενίσχυση της έρευνας.

Με την παρουσία υπουργών, εκπροσώπων από πολυεθνικές εταιρείες, αλλά και στρατηγικό συνεργάτη τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην «επόμενη μέρα» στον κλάδο της υγείας και του φαρμάκου, καθώς και στην εφαρμογή αποτελεσματικότερων μεταρρυθμίσεων που θα ενισχύουν το ελληνικό κράτος πρόνοιας.

Πιο αναλυτικά, σε κοινό πάνελ θα μιλήσουν διεξοδικά για τη συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα για την υγεία και τις συνταξιοδοτικές ασφάλειες ως προαπαιτούμενο για μια συνεκτική κοινωνική πολιτική, οι αρμόδιοι υπουργοί Υγείας και Εργασίας, Βασίλης Κικίλιας και Γιάννης Βρούτσης, οι Καθηγητές του Πανεπιστημίου Πειραιά Νεκτάριος Μιλτιάδης και Πλάτωνας Τήνιος και σημαντικοί εκπρόσωποι ενώσεων και εταιρειών του χώρου.

Για την βιώσιμη πολιτική στην υγεία θα μιλήσουν ο αρμόδιος Υπουργός, ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ Ολύμπιος Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος της AbbVie σε δυτική Ευρώπη και Καναδά Esteban Plata και ο πρέσβης της Δανίας στην Ελλάδα Klavs A. Holm.

Ταυτόχρονα, οι αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, αλλά και το ενδεχόμενο συνεργασίας διεθνών εταιρειών με τοπικές βιομηχανίες, θα τεθούν επί τάπητος σε ξεχωριστό πάνελ, με την παρουσία ακαδημαϊκών και συλλόγων ασθενών. Ο λόγος θα δοθεί στον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, στον πρόεδρο και CEO της ΒΙΑΝΕΞ και πρόεδρο του ΣΑΦΕΕ Δημήτρη Γιαννακόπουλο, στον αναπληρωτή πρόεδρο ΣΦΕΕ Κωνσταντίνο Παναγούλια και στο μέλος ΔΣ της Pharmathen Βασίλη Κάτσο.

Το πρόγραμμα και το περιεχόμενο του Φόρουμ είναι αποτέλεσμα πολύμηνων διεργασιών σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς ως Συμβούλους Προγράμματος μεταξύ των οποίων η World Bank, η European Bank for Reconstruction and Development, η European Investment Bank, το Chatham House, το Wilson Center, το European Network of Political Foundations, το Global Federation of Competitiveness Councils, το Cass Business School, το Hellenic Observatory και το Imperial College London, ενώ διεθνείς οργανισμοί με παρουσία στην Ελλάδα που συνεργάστηκαν είναι: Association of Certified Fraud Examiners, CFA Institute, Endeavor, Entrepreneurs’ Organization, Hanns Seidel Foundation, European Commission-Representation in Greece, International Chamber of Commerce, και Konrad Adenauer Stiftung. Programming partners από την Ελλάδα είναι η Ακαδημία Αθηνών, το Athens Democracy Forum, το Deree – The American College, η διαΝΕΟσις, το ΔΙΚΤΥΟ, η ΕΑΣΕ, το Economia Publishing, το ΕΛΙΑΜΕΠ, το ΕΝΑ, η ΕΣΤΙΑ Άγιος Νικόλαος, το Ίδρυμα Λασκαρίδη, ο ΣΦΕΕ, το ΙΔΙΣ, το MIT Enterprise Forum Greece και το YES Forum.

Το Φόρουμ πραγματοποιείται με την ευγενική στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Δελφών και με την συνεργασία της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε).

Μπορείτε να δείτε το πλήρες πρόγραμμα, τα ονόματα των ομιλητών, καθώς και πληροφορίες για συμμετοχή στην ιστοσελίδα μας, www.delphiforum.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr