NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Κομισιόν: «Αισθητές οι επιπτώσεις στον τουρισμό και στις αεροπορικές μεταφορές»

Κομισιόν: «Αισθητές οι επιπτώσεις στον τουρισμό και στις αεροπορικές μεταφορές»
28_02_2020 | 16:34 28_02_2020 | 16:36
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Δημόσια Διοίκηση

Δεδομένου ότι η Ιταλία ενεργοποίησε τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας της ΕΕ ζητώντας προστατευτικές μάσκες, το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΕΕ πλέον εργάζεται 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα και διαβίβασε το σχετικό αίτημα σε όλα τα κράτη μέλη, ώστε να κινητοποιηθούν προσφορές βοήθειας.

Ο Γιάνες Λέναρτσιτς, Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων και συντονιστής της ΕΕ για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών δήλωσε σχετικά: «Η Ιταλία ανήκει στην ευρωπαϊκή μας οικογένεια και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τη βοηθήσουμε. Είμαστε σε διαρκή επαφή με τις ιταλικές αρχές πολιτικής προστασίας. Όπως έχουμε πει από την αρχή, ο ιός αυτός δεν γνωρίζει σύνορα και όλες οι χώρες πρέπει να επιδείξουν αλληλεγγύη και να συντονίσουν την αντίδρασή τους.»

Χθες, Ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή θα συντονίσει μια ανάλυση, σε επίπεδο ΕΕ, των επιπτώσεων της έξαρσης στην ευρωπαϊκή βιομηχανία και στις επιχειρήσεις. «Ήδη γίνονται αισθητές οι επιπτώσεις στον τουρισμό και στις αεροπορικές μεταφορές, κι αυτή είναι μόνο η αρχή», δήλωσε χθες ο Επίτροπος στο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας.

Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, 250 000 Κινέζοι ταξιδιώτες δεν ταξίδεψαν, γεγονός που συνεπάγεται την απώλεια δύο εκατομμυρίων διανυκτερεύσεων. Και οι ευρωπαϊκοί αερομεταφορείς θα επηρεαστούν.

Ο Επίτροπος Μπρετόν ζήτησε από τα κράτη μέλη να διαβιβάσουν συγκεντρωτικά στοιχεία σχετικά με τις επιπτώσεις στις αλυσίδες εφοδιασμού. Ο Επίτροπος και οι αρμόδιοι υπουργοί βιομηχανίας θα συναντηθούν ξανά σε ένα μήνα στην Κροατία, στο επόμενο άτυπο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας, για να εξετάσουν τα αποτελέσματα. Εάν χρειαστεί, κατά τις επόμενες εβδομάδες, ένα επίσημο Συμβούλιο μπορεί να αφιερωθεί αποκλειστικά στο θέμα αυτό. Εν τω μεταξύ, θα παραμείνουν σε στενή επαφή.

Επίσης, η Επιτροπή, από κοινού με τα κράτη μέλη της ΕΕ, επιταχύνει τη διαδικασία κοινής προμήθειας προστατευτικού εξοπλισμού, ώστε να διευκολυνθεί η απαραίτητη πρόσβαση στον εξοπλισμό ατομικής προστασίας που χρειάζονται τα κράτη μέλη και να ελαχιστοποιηθούν ενδεχόμενες ελλείψεις.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr