NEWSFLASH...
Καινοτομία & Τεχνολογία
ανάγνωση

P. Deutscher, Teamviewer: «Γρήγορα αναπτυσσόμενος» ο ελληνικός τεχνολογικός τομέας

P. Deutscher, Teamviewer: «Γρήγορα αναπτυσσόμενος» ο ελληνικός τεχνολογικός τομέας

O Philipp Deutscher, Director IT & Software Development της Teamviewer και Υπεύθυνος για το R&D hub της εταιρείας στα Ιωάννινα, μιλάει σήμερα στο epixeiro.gr για τις νέες τεχνολογίες, την καινοτομία, την προσέλκυση ταλέντου από τη περιοχή και για τον ελληνικό τεχνολογικό τομέα.

Δώστε μας μια εικόνα από τα προϊόντα που αναπτύσσει σήμερα η TeamViewer και την παρουσία της ανά την υφήλιο. Πόσους εργαζομένους απασχολεί και ποιες οι εξελίξεις μετά την πρόσφατη IPO;

Ως κορυφαίος παγκόσμιος πάροχος λύσεων απομακρυσμένης σύνδεσης, η TeamViewer δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να κάνουν σύνδεση σε οτιδήποτε, οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Η εταιρεία προσφέρει ασφαλείς δυνατότητες απομακρυσμένης πρόσβασης, υποστήριξης, ελέγχου και συνεργασίας για online παραμέτρους οποιουδήποτε είδους. Με την καινοτομία σε εφαρμογές Augmented Reality (AR) και Internet of Things (IoT), επιτρέπει σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών να αξιοποιήσουν πλήρως το ψηφιακό τους δυναμικό. Το πρόγραμμα TeamViewer έχει ενεργοποιηθεί σε περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια συσκευές, ενώ περισσότερα από 45 εκατομμύρια συσκευές είναι online ανά πάσα στιγμή.

Η TeamViewer συνεχίζει να αναπτύσσεται και με την IPO. Αυτή η ανάπτυξη έχει οδηγηθεί από τη συνεχή πρόοδο της εταιρείας στην υλοποίηση των τριών αναπτυξιακών της πρωτοβουλιών: αύξηση του αριθμού των χρηστών, ενίσχυση της εξυπηρέτησης των πελατών και επέκταση του γεωγραφικού αποτυπώματος.

Όσον αφορά στο θέμα της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών, πως προσαρμόζονται αυτά τα θέματα στην προϊοντική σας αλυσίδα;

Διαθέτουμε μια εξειδικευμένη λύση Augmented Reality (TeamViewer Pilot) καθώς και μια ειδική λύση για το IoT.

Η πλατφόρμα σύνδεσης της TeamViewer είναι cloud-native, πολύ ασφαλής και εξαιρετικά κλιμακούμενη. Η κατά ενότητα αρχιτεκτονική της επιτρέπει στην TeamViewer να αναπτύσσει γρήγορα και αποτελεσματικά νέα χαρακτηριστικά και προϊόντα για να αντιμετωπίσει μια μεγάλη ποικιλία περιπτώσεων χρήσης. Για να το κατακτήσουμε, αυτό, με επιτυχία, συνεχίζουμε να καινοτομούμε και να προσαρμόζουμε την υπάρχουσα λύση μας ώστε να καλύψουμε ακόμη περισσότερες περιπτώσεις χρήσης σε διάφορους τομείς. Τώρα εκδημοκρατοποιούμε τις λύσεις μας, καθιστώντας τες πιο προσβάσιμες και προσαρμόσιμες σε διάφορους τομείς και άτομα.

Ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να δοκιμάσουν δωρεάν το TeamViewer Pilot: www.teamviewer.com/el/content/pilot-trial. Παρέχουμε επίσης δύο endpoints για τις IoT λύσεις μας δωρεάν: www.teamviewer.com/en/iot/free-iot-journey.

Πριν από μερικές εβδομάδες, η TeamViewer εγκαινίασε το νέο της Hub για Έρευνα και Τεχνολογία στα Ιωάννινα. Πώς προέκυψε η συγκεκριμένη εξέλιξη; Ποια ήταν τα κριτήρια βάσει των οποίων έγινε η επιλογή των Ιωαννίνων;

Στο τέταρτο τρίμηνο του 2019, η TeamViewer ξεκίνησε να δημιουργεί ένα R&D hub στην πόλη των Ιωαννίνων, στην Ελλάδα. Με αυτό το βήμα, η εταιρεία ενδυναμώνει την καινοτομία και την αναπτυξιακή της ικανότητα για την περαιτέρω επέκταση της πλατφόρμας της TeamViewer και την παροχή νέων καινοτόμων εφαρμογών στους χρήστες της.

Ως έδρα πολλών πανεπιστημίων και άλλων εταιρειών τεχνολογίας, τα Ιωάννινα διαθέτουν μεγάλο αριθμό από πτυχιούχους και μηχανικούς που διευκολύνουν το σχέδιο της εταιρείας να αυξήσει σημαντικά το προσωπικό του hub στα Ιωάννινα μέχρι τα τέλη του 2020.

teamviewer_Deutscher2.jpg?mtime=20200301150815#asset:169366

Σε ποιους τομείς θα επικεντρωθεί το συγκεκριμένο κέντρο; Ποια προϊόντα της εταιρείας θα αναπτύσσονται εδώ; Υπάρχουν συγκεκριμένες καινοτομίες στις οποίες θα στοχεύει το κέντρο στα Ιωάννινα;

Το πλάνο είναι να επεκτείνουμε τις αναπτυξιακές ικανότητες των ήδη υπαρχόντων προϊόντων με το να προσθέσουμε νέες ομάδες. Για την ώρα, αυτό επηρεάζει το core προϊόν TeamViewer και το Blizz, το πρόγραμμα Collaboration και Companion.

Ποιες ήταν οι σημαντικότερες δυσκολίες που αντιμετωπίσατε για την δημιουργία του κέντρου; Ποια η υποστήριξη που ζητήσατε και που υπήρξε από τις τοπικές Αρχές και την κυβέρνηση;

Είμαστε πολύ ευγνώμονες για την υποστήριξη που είχαμε στην καθιέρωση του νέου μας γραφείου στα Ιωάννινα. Λάβαμε αρκετή υποστήριξη από τις τοπικές Αρχές για την έκδοση των αδειών. Όπως σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, υπάρχουν συγκεκριμένες νομικές και διοικητικές διαδικασίες, για τη δημιουργία μιας εταιρικής οντότητας όπως η δική μας, και είμαστε ευτυχείς που τώρα είμαστε πλήρως λειτουργικοί χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Όπως έχετε αναφέρει, ένας λόγος που έγινε η επιλογή της συγκεκριμένης πόλης ήταν η προσέλκυση ταλέντου από τη περιοχή. Υπάρχει συνεργασία με τα κοντινά πανεπιστήμια; Τι αναζητάτε; Υπάρχει αυτό σε άλλες πόλεις της Ελλάδας;

Δουλεύουμε πολύ στενά και έχουμε συνεργασία με τα τοπικά ακαδημαϊκά ινστιτούτα. Κάποια από τα στελέχη μας προέρχονται από το τοπικό πανεπιστήμιο εδώ στα Ιωάννινα. Θα συνεχίσουμε να χτίζουμε τη συνεργασία μας και τις επαγγελματικές σχέσεις μαζί τους.

Μπορεί η Ελλάδα να εξελιχθεί σε τεχνολογικό hub; Μπορεί αυτό να γίνει μέσω της προσέλκυσης εταιρειών σε διάφορες πόλεις της χώρας μας ή θα πρέπει να υπάρξει επικέντρωση σε συγκεκριμένες περιοχές;

Ο ελληνικός τομέας της τεχνολογίας είναι γρήγορα αναπτυσσόμενος και οι εταιρείες λογισμικού όπως η TeamViewer δημιουργούν ευκαιρίες απασχόλησης για ακόμα περισσότερους ανθρώπους στην Ελλάδα. Προκειμένου να έχουμε μια ανθηρή τεχνολογική βιομηχανία, πρέπει να επενδύσουμε στα τοπικά δυνατά σημεία και ήδη βλέπουμε μια τεράστια δυνητική πηγή ανθρώπινου κεφαλαίου στην ελληνική διασπορά.

Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε ευκαιρίες εργασίας στους Έλληνες της διασποράς – έχουμε δυο εργαζόμενους που έχουν επιστρέψει στα Ιωάννινα για να εργαστούν στην TeamViewer της Ελλάδας. Και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με αυτή την τάση.

Ποιοι είναι οι στόχοι για την περαιτέρω εξέλιξη του κέντρου; Θα σας ενδιέφεραν συνεργασίες με ελληνικές εταιρείες; Υπάρχει ενδιαφέρον από την Teamviewer για συνέργιες με ελληνικές τεχνολογικές startups;

Η TeamViewer έχει μακροπρόθεσμο πλάνο για το συγκεκριμένο R&D Hub στα Ιωάννινα. Με τα Ιωάννινα να αποτελούν έναν τόπο με πολλά πανεπιστήμια και πτυχιούχους στον τομέα της πληροφορικής, η TeamViewer θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την προσέλκυση νέων ταλέντων και να δημιουργεί επιτυχημένες σταδιοδρομίες για αυτούς μέσα στην εταιρεία. Το κέντρο απασχολεί σήμερα 17 μηχανικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό και η TeamViewer σχεδιάζει να επεκτείνει το εργατικό δυναμικό μέχρι 150-200 μηχανικούς τα επόμενα χρόνια. Ήδη, το 2020 περισσότεροι από 50 προγραμματιστές λογισμικού θα ενταχθούν στο νέο hub.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr