NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Delphi Economic Forum
ανάγνωση

Στο Βερολίνο, 9 Μαρτίου, κλείνονται οι μεγαλύτερες επενδυτικές συμφωνίες για την Ελλάδα

Στο Βερολίνο, 9 Μαρτίου, κλείνονται οι μεγαλύτερες επενδυτικές συμφωνίες για την Ελλάδα

Από τρεις κύριες θεματικές αποτελείται το μεγαλύτερο ελληνογερμανικό φόρουμ που έχει διοργανωθεί ποτέ μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας:

  • Αγορά ενέργειας
  • Διαχείριση απορριμμάτων
  • Ανάδειξη δυνατοτήτων επενδύσεων μεταξύ Ελλάδας – Γερμανίας

Στόχος να αναδειχθούν οι υπεραξίες που κρύβει η Ελλάδα -που είναι και το μήνυμα που θέλει να περάσει η Ελλάδα στη Γερμανία, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

Η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στην Ελλάδα, έχοντας αυξήσει τις επενδύσεις της κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Οι επενδύσεις της Γερμανίας στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια διαμορφώνονται στα 6 δισ. ευρώ.

Επτά πάνελ - 51 εκπρόσωποι

Το μεγάλο στοίχημα του φόρουμ, τώρα που η Ελλάδα αλλάζει σελίδα και η παρουσία της Γερμανίας στην Ελλάδα καθίσταται απαραίτητη, είναι η Ενέργεια, οι νέες επενδύσεις σε ΑΠΕ (όπου αναμένονται επενδύσεις πάνω από 8 δισ. τα επόμενα χρόνια), το θέμα των αποβλήτων η τεχνική συνεργασία στην απολιγνιτοποίηση, η ενεργειακή αποδοτικότητα και οι συνεργασίες μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Επιμέρους στόχοι είναι να κλειστούν συμφωνίες και η Θεσσαλονίκη να αποτελέσει ένα νέο ενεργειακό τοπίο για την Ελλάδα. Το συνέδριο για το οποίο οι συμμετοχές σήμερα έκλεισαν θα δώσει ευκαιρία για διμερείς συνεργασίες, ενώ αναμένονται εκπλήξεις με ανακοινώσεις αποφάσεων. Το συνέδριο επίσης θα εστιάσει, μεταξύ άλλων, στην καινοτομία και στα οικοσυστήματα, στη χρηματοδότηση και αποδέσμευση κονδυλίων.

«Πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία των τελευταίων ετών», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης «και ένα σημείο καμπής των σχέσεών μας».

Δείτε επίσης: Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ - Όραμα και ευκαιρίες επενδύσεων

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr