NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Στήριξη Επιχειρήσεων
ανάγνωση

Το Attica Innovation Partnership σε διασύνδεση με το οικοσύστημα καινοτομίας της Καταλονίας

Το Attica Innovation Partnership σε διασύνδεση με το οικοσύστημα καινοτομίας της Καταλονίας
06_03_2020 | 11:37 06_03_2020 | 11:44
epixeiro icon Ειδήσεις | Στήριξη Επιχειρήσεων, Διεθνή

Η Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας του ΕΒΕΑ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής και την υποστήριξη του Γραφείου Οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μαδρίτη, ολοκλήρωσε με επιτυχία έναν πλήρη κύκλο επαφών με το σύνολο των φορέων που στοιχειοθετούν το οικοσύστημα καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης της Καταλονίας.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είχε ως στόχο τη διαμόρφωση ουσιαστικών προϋποθέσεων για δράσεις εξωστρέφειας και διασύνδεσης των δύο οικοσυστημάτων μέσα από συμφωνίες και έναν οδικό χάρτη συγκεκριμένων ενεργειών για το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

Ειδικότερα - και στο πλαίσιο των συναντήσεων - με το Εμπορικό Επιμελητήριο Βαρκελώνης και τις πρωτοβουλίες που αυτό λαμβάνει μέσα από τη σύσταση δομών νεοφυούς επιχειρηματικότητας και αποστολών διασύνδεσης με τα διεθνή οικοσυστήματα συζητήθηκε ένα πλαίσιο δράσεων με συνέργειες και διασπορά τεχνογνωσίας και στα δύο οικοσυστήματα.

Με το La Salle Technova Barcelona, μια εξαιρετικά επιτυχημένη - και σε πανευρωπαϊκό πλαίσιο - δομή νεοφυούς επιχειρηματικότητας τέθηκαν οι βάσεις για πρωτοβουλίες που θα συνδέσουν τις δύο θερμοκοιτίδες. Οι κεντρικοί άξονες αφορούν σε μεταφορά τεχνογνωσίας και διασύνδεσης των ελληνικών startups με προγράμματα επιχειρηματικής ανάπτυξης, διεθνείς διαγωνισμούς αλλά και φιλοξενία ελληνικών startups στο Barcelona Technova, υιοθετώντας βέλτιστες πρακτικές σε όλο το φάσμα υποστήριξής τους.

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με το Trade & Investment Government of Catalonia είχε ως προτεραιότητα τη διαμόρφωση ενός οδικού χάρτη που ως κατεύθυνση θα έχει την πραγματοποίηση εκατέρωθεν b2b αποστολών καθώς επίσης στοχευμένη διασύνδεση με το οικοσύστημα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της Καταλονίας.

Τέλος, στο πλαίσιο της συνάντησης με το Mobile World Capital Barcelona, διαμορφώθηκαν οι συνθήκες ώστε να υιοθετηθούν συγκεκριμένα μοντέλα ψηφιακού μετασχηματισμού καθώς επίσης στρατηγικές ανάπτυξης καινοτομίας και επιχειρηματικότητας με έμφαση στο brain regain.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr