NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Παιδεία - Νεολαία
ανάγνωση

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με προτεραιότητα τους μαθητές της Γ’ Λυκείου

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με προτεραιότητα τους μαθητές της Γ’ Λυκείου

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων για αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, η Νίκη Κεραμέως διαβεβαίωσε, σε δηλώσεις της «ότι δεν συντρέχει καμία ανησυχία για το διδακτικό και ακαδημαϊκό έτος. Έχουμε ήδη εκπονήσει εναλλακτικά σχέδια για όλα τα σενάρια».

Σύμφωνα με την ίδια, για τα σχολεία, «εφόσον αυτά παραμείνουν κλειστά για 2 με 3 εβδομάδες, μπορεί να καλυφθεί η σχετική ύλη, για παράδειγμα μέσω αναπροσαρμογής των διδακτικών ωρών και μείωσης της διάρκειάς τους σε 35', με πιο εντατική διαδικασία μάθησης, καθώς και μέσω της περικοπής περιπάτων.

Αν τυχόν παραταθεί περαιτέρω η αναστολή λειτουργίας των σχολείων, τότε μπορούμε να αξιοποιήσουμε επιπλέον επιλογές, όπως η παράταση του σχολικού έτους και μετακύλιση των πανελλαδικών εξετάσεων ή/και η μείωση της ύλης. Σε κάθε περίπτωση, ξεκινούμε άμεσα εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τη διατήρηση στενής επαφής των μαθητών με την εκπαιδευτική διαδικασία, με προτεραιότητα τους μαθητές της Γ’ Λυκείου.

Για τα πανεπιστήμια: ξεκινάει άμεσα η διαδικτυακή εκπαίδευση, με την οποία τα ιδρύματα είναι ήδη σε μεγάλο βαθμό εξοικειωμένα. Αντίστοιχες ρυθμίσεις θα προβλεφθούν και για τις λοιπές δομές εκπαίδευσης».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr