NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Μαριλένα Πετράκου: Ο κόσμος έχει αρχίσει να αναγνωρίζει τη σημασία του διαιτολόγου

Μαριλένα Πετράκου: Ο κόσμος έχει αρχίσει να αναγνωρίζει τη σημασία του διαιτολόγου
11_03_2020

Powered by:
The People's Trust Ενισχύουμε μικρές επιχειρήσεις
epixeiro icon Επιχειρήσεις & Know-how

Απόφοιτη του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας Κρήτης και εξειδίκευση στην εξατομικευμένη διατροφική προσέγγιση, αλλά και συνεχή παρακολούθηση ιατρικών και διαιτολογικών συνεδρίων, αποφάσισε να «ανοίξει» το δικό της διαιτολογικό/διατροφολογικό γραφείο στο Κερατσίνι.

Έχοντας αντιμετωπίσει και η ίδια προβλήματα με το βάρος της στην εφηβεία της λόγω ορμονικών μεταβολών, η Μαριλένα ήξερε από πολύ νωρίς ότι θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με την ισορροπημένη διατροφή.

- Πώς αντιμετωπίζουμε τη διατροφή στην Ελλάδα; Είμαστε ένας υπέρβαρος λαός;

Σύμφωνα με τα τελευταία ερευνητικά δεδομένα, το 28% των Ελλήνων αντιμετωπίζουν ή θα αντιμετωπίσουν στα επόμενα 5 χρόνια κάποιο πρόβλημα υγείας σχετικά με το βάρος. Εκτός, από την ενήλικη παχυσαρκία, η Ελλάδα είναι στις πρώτες θέσεις και στην παιδική παχυσαρκία. Άρα, δυστυχώς είμαστε ένας υπέρβαρος/παχύσαρκος λαός! Στη χώρα μας ενώ έχουμε όλες τις δυνατότητες για να χτίσουμε μια ισορροπημένη διατροφή, δεν το πετυχαίνουμε, είτε για οικονομικούς λόγους, είτε για μορφωτικούς, είτε και για λόγους άγνοιας στο αντικείμενο. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια ανοδική πορεία στο επάγγελμά μας. Πλέον ο κόσμος έχει αρχίσει να αναγνωρίζει τη σημασία του διαιτολόγου-διατροφολόγου, αλλά και τη σημασία για τη σωστή ενημέρωση πάνω στη διατροφή και τα τρόφιμα.

- Ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στη διατροφή μας;

Η πλειονότητα του κόσμου πέφτει συνεχώς πάνω σε διατροφικούς μύθους και σε ανθρώπους που δεν ανήκουν στον κλάδο της διαιτολογίας. Ψάχνοντας στο internet είναι λογικό να διαβάσεις διάφορα για τη διατροφή, αλλά δεν μπορείς να γνωρίζεις ποια από όλα αυτά είναι επιστημονικά τεκμηριωμένα. Συνεπώς, ο κόσμος διαμορφώνει διαστρεβλωμένες απόψεις πάνω στη διατροφή και μπερδεύεται μέσα σε αυτές. Κάποια από τα πιο συχνά λάθη ή πιο σωστά λανθασμένες αντιλήψεις για τη διατροφή είναι «δεν πρέπει να τρώμε το βράδυ», «υπάρχουν τρόφιμα που παχαίνουν ή αδυνατίζουν», «αφού δεν τρώω, γιατί δεν χάνω το βάρος μου;» και άλλες τέτοιες σκέψεις. Το πιο σωστό που μπορεί να κάνει το άτομο που πραγματικά θέλει να ενημερωθεί για τη διατροφή και την υγεία του, είναι να επισκεφτεί έστω μία φορά έναν διαιτολόγο για να τον κατευθύνει.

Η Μαριλένα μας εξηγεί πόσο δύσκολο ήταν για αυτήν η προσπάθεια έναρξης μιας επιχείρησης στην Ελλάδα, σε ένα κλάδο με αρκετό ανταγωνισμό. «Το διαιτολογικό γραφείο είναι ο χώρος που εκφράζει την δουλειά σου και αντικατοπτρίζει πολλές φορές και τον τρόπο σκέψης και δουλειάς του διαιτολόγου. Οι μήνες που έφτιαχνα, έστηνα, έψαχνα για το γραφείο ήταν οι πιο εξοντωτικοί. Το άγχος ήταν τεράστιο, πολλούς μήνες συζητούσα μόνο για αυτό και ξεχνούσα οτιδήποτε άλλο μέχρι να φτάσω στο σημείο να μπω πρώτη μέρα στο γραφείο να δουλέψω. Είχα μελετήσει πολύ καλά τον ανταγωνισμό, αλλά ήμουν και είμαι σίγουρη ότι ο κάθε επαγγελματίας έχει να προσφέρει κάτι μοναδικό στον τομέα της διατροφής.

Photo-2.JPG?mtime=20200311165402#asset:45454:url


- Ποιο θα έλεγες ότι είναι εκείνο το στοιχείο που σε κάνει να ξεχωρίζεις;

Η φιλοσοφία του δικού μου διαιτολογικού γραφείου είναι και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της επιχείρησής μου. Είμαι άτομο με όρεξη για δουλειά και πάρα πολλές φρέσκιες ιδέες. Βασιζόμενη πάντα στα νεότερα επιστημονικά δεδομένα δουλεύω με διατροφική προσέγγιση διαφορετική από τα παλαιότερα χρόνια. Προσπαθώ να μάθω στον κόσμο το δικό μου τρίπτυχο για την καλύτερη ζωή: ισορροπημένη διατροφή, υγεία και ευεξία. Αξίες που αλληλοσυμπληρώνουν ένα πλήρες διατροφικό πιάτο. Οι άνθρωποι που μπαίνουν στο γραφείο μαθαίνουν να διατρέφονται σωστά και εκπαιδεύονται πάνω σε αυτό μακριά από αυστηρά πλαίσια δίαιτας.

Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί μέχρι στιγμής υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου. Με έχουν προσεγγίσει πάρα πολλοί άνθρωποι που ψάχνουν το κάτι διαφορετικό στη διατροφή, αλλά και άνθρωποι που απλώς έτυχε να δουν την πινακίδα του γραφείου.

- Πώς έμαθες για το The People’s Trust; Με ποιο τρόπο σε βοήθησε;

Το The People's Trust έμοιαζε σαν την ιδανική λύση για το άνοιγμα του γραφείου μου. Έψαχνα αρκετούς μήνες πριν για επιχορηγήσεις και προγράμματα από το ΕΣΠΑ ή τον ΟΑΕΔ, αλλά οι διαδικασίες ήταν υπερ-χρονοβόρες και αναβλητικές. Μιλώντας με όποιον μπορούσα για το αν γνώριζε κάποια διέξοδο και ψάχνοντας σχετικά στο internet, έμαθα για τον οργανισμό. Ειλικρινά δεν πίστευα ότι υπήρχε κάποιος οργανισμός τέτοιου είδους, αλλά οι άνθρωποι του με διέψευσαν!

Με τη στήριξη του The People's Trust έστησα ολόκληρο το γραφείο μου. Η χρηματοδότηση του μού προσέφερε υλικά για την ανακαίνιση, έπιπλα, εργασίες για τον χώρο και άλλα έξοδα τέτοιου είδους. Αλλά το σημαντικότερο για μένα ήταν ότι με τη στήριξή του οργανισμού αγόρασα ένα από τα καλύτερα διαιτολογικά μηχανήματα, εξοπλισμός που είναι μεν απαραίτητος, αλλά δεν μπορούσα να καλύψω οικονομικά παλαιότερα. Για μένα, το The People’s Trust είναι η ιδανική λύση για να ξεκινήσεις να χτίζεις τη δική σου επιχείρηση, όταν δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα να το κάνεις!

photo-3.png?mtime=20200311164652#asset:171433

Το The People’s Trust είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζει νεοσύστατες και υφιστάμενες μικρές επιχειρήσεις όλων των κλάδων, παρέχοντας μικροχρηματοδότηση μέχρι το ποσό των €10.000 και δωρεάν υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης. Ο οργανισμός έχει ως ιδρυτικό και βασικό χρηματοδότη το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr