NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Σεμινάρια & Επιμόρφωση Στελεχών
ανάγνωση

START Project: Τα μαθήματα προγραμματισμού συνεχίζονται διαδικτυακά

START Project: Τα μαθήματα προγραμματισμού συνεχίζονται διαδικτυακά

Η Socialinnov αποφάσισε την αναστολή των δωρεάν εκπαιδευτικών δράσεων του START Project στο ιστορικό κτήριο της Λέλας Καραγιάννη για προληπτικούς λόγους -και κατόπιν απόφασης των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας. Παράλληλα, στην προσπάθεια να συνεχιστεί η εκπαίδευση των ωφελούμενων, ενεργοποιήθηκε η εξ αποστάσεως διεξαγωγή μέσω Διαδικτύου για κάποια από τα προγράμματα.

Η προσωρινή αναστολή των μαθημάτων που απαιτούν φυσική παρουσία αποφασίστηκε με γνώμονα την προστασία και την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων, ως μέτρο προστασίας της δημόσιας υγείας από την εξάπλωση του κορονοϊού (COVID-19).

Η Socialinnov, αξιοποιώντας τα τεχνολογικά εργαλεία στην εκπαιδευτική διαδικασία και μένοντας πιστή στο όραμά της για τη δημιουργία ενός κόσμου όπου όλοι θα έχουν πρόσβαση στη γνώση, θα προχωρήσει στην υλοποίηση κάποιων προγραμμάτων της διαδικτυακά.

Η αρχή γίνεται με το START School of Code, το δωρεάν πρόγραμμα που δίνει την ευκαιρία σε άνεργους νέους να εκπαιδευτούν στο κομμάτι του προγραμματισμού και στη συνέχεια να απορροφηθούν από την αγορά εργασίας. Η καθημερινή εκπαίδευση των μαθητών του θα διεξαχθεί στο εξής μέσα από ειδικό πρόγραμμα e-Learning, δίνοντας της ευκαιρία στους συμμετέχοντες να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους εξ αποστάσεως, και να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα χωρίς καθυστερήσεις.

Στόχος είναι μελλοντικά, εφόσον προκύψει η ανάγκη για τη συνέχιση των μέτρων προστασίας, ακόμα περισσότερα προγράμματα και δράσεις να γίνουν διαθέσιμες online, ώστε να περιοριστούν οι μετακινήσεις των συμμετεχόντων.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα θα βρείτε στο http://www.startproject.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr