NEWSFLASH...
LoveGreece
ανάγνωση

Ileana Makri: Ένα brand με κοσμήματα για όλες τις ώρες [video]

18_03_2020

Powered by:
LoveGreece we believe we can
epixeiro icon LoveGreece

​Η σχεδιάστρια κοσμημάτων Ιλεάνα Μακρή γεννήθηκε στην Ελλάδα και εξακολουθεί να κατοικεί εκεί. Τα ταξίδια της ανά τον κόσμο και η γνωριμία της με διαφορετικούς πολιτισμούς αποτελούν συνεχόμενη και ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για τον σχεδιασμό των κοσμημάτων που δημιουργεί.

Όπως η ίδια αναφέρει «θα σας πω ότι απλά από πολύ μικρή έπαιζα με τα κοσμήματα της μητέρας μου καθισμένη σε ένα χαλί, ένα κουτί με ψευτοκοσμήματα που όταν τα είχα μπροστά μου ήμουν ευτυχής. Νομίζω ότι εκεί ξεκινάει η σχέση μου με το κόσμημα».

«Έμπνευση αντλεί κανείς από στιγμές που είναι αδιευκρίνιστες, δηλαδή μπορεί να εμπνευστείς από τη φύση, μπορεί να εμπνευστείς από συναισθήματα. Αυτά που αισθάνομαι προσπαθώ να τα εκφράσω μέσα από τα σχέδια που φτιάχνω».

Η φιλοσοφία του brand είναι κοσμήματα για όλες τις ώρες. Η σημαντικότερη της στιγμή ήταν «όταν έδειξα για πρώτη φορά μια πολύ μικρή συλλογή που είχα κάνει, προσωπική συλλογή, στην buyer του Barneys στη Νέα Υόρκη και εκείνη ενθουσιάστηκε και έβαλε μια τεράστια παραγγελία πριν από 20 χρόνια».

«Είναι ωραίο να δημιουργείς οπουδήποτε, να ζεις στην Ελλάδα, είναι ωραίο για πολλούς λόγους, είναι μια πανέμορφη χώρα με όλα τα προβλήματα που έχει, στην οποία αν κάποιος θέλει να βρει στοιχεία να αντλήσει έμπνευση υπάρχουν πάρα πολλά» τονίζει χαρακτηριστικά.

Εμπνευσμένο από τον δυναμισμό και τη δημιουργικότητα του ελληνικού επιχειρηματικού πνεύματος, το LoveGreece ιδρύθηκε το 2013 σαν μια πρωτοβουλία για την ενίσχυση και την προώθηση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό, παρουσιάζοντας ταλαντούχους Έλληνες με εξωστρεφή νοοτροπία. Οι Έλληνες επιχειρηματίες αποτελούν σημαντικό παράγοντα της χώρας που αξίζει να παρουσιαστεί σε όλο τον κόσμο. Το LoveGreece υποστηρίζεται από την Τζίνα Μαμιδάκη, Πρόεδρο του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr