NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

ΕΕ: Τα δικαιώματα των επιβατών στην εποχή του COVID-19​

ΕΕ: Τα δικαιώματα των επιβατών στην εποχή του COVID-19​

Κατευθυντήριες γραμμές για τη συνεπή εφαρμογή των δικαιωμάτων των επιβατών στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρέχει η Επιτροπή, στο πλαίσιο των προσπαθειών της για τον μετριασμό των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19.

Οι εθνικές κυβερνήσεις έχουν θεσπίσει διάφορα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων ταξιδιωτικών περιορισμών και συνοριακών ελέγχων. Σκοπός των κατευθυντήριων γραμμών είναι να καθησυχάσουν τους επιβάτες ότι τα δικαιώματά τους προστατεύονται.

Η Επίτροπος Μεταφορών κ. Αντίνα Βαλεάν δήλωσε σχετικά: «Εν όψει των μαζικών ακυρώσεων και καθυστερήσεων τις οποίες αντιμετωπίζουν οι επιβάτες και οι μεταφορικές εταιρείες λόγω της πανδημίας COVID-19, η Επιτροπή θέλει να παράσχει ασφάλεια δικαίου ως προς τον τρόπο εφαρμογής των δικαιωμάτων των επιβατών στην ΕΕ. Σε περίπτωση ακύρωσης, ο μεταφορέας πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα στους επιβάτες ή να παράσχει εναλλακτικό δρομολόγιο. Εάν οι ίδιοι οι επιβάτες αποφασίσουν να ακυρώσουν το ταξίδι τους, η επιστροφή του αντιτίμου εξαρτάται από το είδος του εισιτηρίου, και οι εταιρείες μπορούν να προσφέρουν πιστωτικά κουπόνια. Οι σημερινές κατευθυντήριες γραμμές θα παράσχουν την αναγκαία ασφάλεια δικαίου για τον τρόπο συντονισμένης εφαρμογής των δικαιωμάτων των επιβατών σε όλη την ΕΕ. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την ταχέως μεταβαλλόμενη κατάσταση και αν χρειαστεί θα λάβουμε επιπλέον μέτρα.»

Οι κατευθυντήριες γραμμές αναμένεται να συμβάλουν και στη μείωση του κόστους για τον τομέα των μεταφορών, ο οποίος πλήττεται έντονα από την επιδημία.

Οι κατευθυντήριες γραμμές καλύπτουν τα δικαιώματα των επιβατών που ταξιδεύουν με αεροπλάνο, τρένο, πλοίο ή λεωφορείο/πούλμαν, μέσω θαλάσσιων και εσωτερικών πλωτών οδών, καθώς και τις αντίστοιχες υποχρεώσεις των μεταφορέων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr