NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Χρηματοδότησεις
ανάγνωση

Νέο πρόγραμμα από το ΕΙΤ Health για startups στον τομέα της υγείας

Νέο πρόγραμμα από το ΕΙΤ Health για startups στον τομέα της υγείας

Το πρόγραμμα είναι ανοικτό για νεοφυείς εταιρείες που αναπτύσσουν λύσεις, οι οποίες αναμένεται να συμβάλουν καθοριστικά στον φαρμακευτικό κλάδο και στη βελτίωση της υγείας των ασθενών που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις.

Το νέο πρόγραμμα του EIT Health με τίτλο “Startups Meet Pharma” αποσκοπεί να φέρει σε επαφή νεοφυείς εταιρείες που αναπτύσσουν καινοτόμες λύσεις για χρόνιες παθήσεις, με σημαντικές φαρμακευτικές εταιρείες στην Ευρώπη.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2019 με τη συμμετοχή 14 νεοφυών εταιρειών στον τομέα της υγείας από ολόκληρη την Ευρώπη, και αντιμετώπισαν 5 διαφορετικά ζητήματα υγείας σε συνεργασία με τους εταίρους του EIT Health, Amgen, Bayer, Ferrer, Janssen και UCB. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του 2019 μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για το έτος 2020, 5 διαφορετικά ζητήματα υγείας έχουν ανακοινωθεί σε συνεργασία με τους εταίρους του EIT Health: Amgen, Bayer, Beiersdorf and Boehringer Ingelheim. Οι νεοφυείς εταιρείες που θα επιλεγούν, θα λάβουν χρηματοδότηση για ταξίδια, διαμονή αλλά και έξοδα υπηρεσίες mentoring μέσω της πλατφόρμας Mentoring and Coaching Network Platform.

Οι αιτήσεις θα γίνονται μέσω της πλατφόρμας EIT Health Optimy platform έως τις 30 Μαρτίου 2020, ενώ περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις προυποθέσεις συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στον δικτυακό τόπο του ΕΙΤ Health.

Το ΕΚΤ στο οικοσύστημα καινοτομίας

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) είναι Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα 2020, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την έρευνα και την καινοτομία.

Συμμετέχει ως συντονιστής στην κοινοπραξία Enterprise Europe Network - Hellas, τον ελληνικό κόμβο του Enterprise Europe Network, του μεγαλύτερου δικτύου υποστήριξης επιχειρήσεων στον κόσμο.

Το ΕΚΤ είναι επίσης, ο ελληνικός κόμβος του ΕΙΤ Health, της πρωτοβουλίας του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας & Τεχνολογίας για την καινοτομία στον τομέα της υγείας. Το EIT Health αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες χρηματοδοτούμενες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της καινοτομίας στον τομέα της υγείας. Είναι ένα μοναδικό ευρωπαϊκό δίκτυο κορυφαίων εταιρειών, πανεπιστημίων, κέντρων έρευνας και ανάπτυξης, ινστιτούτων και μονάδων υγείας. Yποστηρίζει επιχειρήσεις, ερευνητικά κέντρα και νέους εξερευνητές της ψηφιακής υγείας να εξελίξουν τις ιδέες τους και να δημιουργήσουν καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα που βελτιώνουν τη ζωή και την υγεία των πολιτών της Ευρώπης.

www.ekt.gr, με πληροφορίες από EIT Health, ΕΚΤ

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr