NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Σε 30 ευρωπαϊκές αγορές η Green Card​ από τη Mastercard και τη bunq ​

Σε 30 ευρωπαϊκές αγορές η Green Card​ από τη Mastercard και τη bunq ​

H Mastercard και η ψηφιακή τράπεζα bunq ανακοινώνουν την επέκταση της συνεργασίας τους, με στόχο την ταχύτερη ανάπτυξη της Green Card της bunq σε 30 ευρωπαϊκές χώρες: Ολλανδία, Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρο, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία και Ισλανδία.

Μέσα από την αξιοποίηση του διεθνούς δικτύου συνεργατών της Mastercard, η Green Card, η μεταλλική Mastercard κάρτα -για την παραγωγή και διάθεση της οποίας γίνεται χρήση βιώσιμων και οικολογικών μεθόδων- είναι διαθέσιμη στο καταναλωτικό κοινό από τον Νοέμβριο του 2019. Πέραν από τον φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο παραγωγής της Green Card, η bunk φροντίζει επιπλέον, για κάθε 100 ευρώ που δαπανώνται μέσω αυτής, να προχωρά στη φύτευση ενός δέντρου. Τους τελευταίους τέσσερις μήνες, από την έναρξη της ενέργειας έως και σήμερα, η ψηφιακή τράπεζα έχει φυτεύσει περισσότερα από 100.000 δέντρα, συμβάλλοντας στη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα κατά 30,8 εκατομμύρια κιλά.

Η Green Card εντάσσεται ως πρωτοβουλία στην πλατφόρμα της Mastercard, Priceless Planet Coalition, η οποία έχει ως στόχο την ενίσχυση των ενεργειών εταιρικής βιωσιμότητας και την πραγματοποίηση σημαντικών επενδύσεων για την προστασία του περιβάλλοντος. Σε συνεργασία με εταίρους που επίσης μεριμνούν για το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα και την επιστροφή αξίας στο κοινωνικό σύνολο, το Priceless Planet Coalition δεσμεύεται για τη φύτευση 100 εκατομμυρίων δέντρων μέσα στα επόμενα 5 χρόνια. Μεταξύ των τραπεζών που συμμετέχουν στη σύμπραξη είναι και η bunq, η οποία αποτελεί ιδρυτικό μέλος του εγχειρήματος.

Η Μastercard και η bunq συνεργάζονται από το 2015, χρονιά κατά την οποία η ψηφιακή τράπεζα απέκτησε επίσημα το δικαίωμα συμμετοχής στις αγορές. Από τη συνεργασία τους έχει προκύψει η δημιουργία πολλών νέων προϊόντων καρτών, μεταξύ των οποίων βρίσκεται η Green Card, καθώς και η bunk Travel Card, μια κάρτα που προσφέρει στους καταναλωτές πραγματική συναλλαγματική ισοτιμία, για οποιαδήποτε συναλλαγή σε όλον τον πλανήτη.

Ειδικά στην Ευρώπη, η Mastercard αποτελεί τον προτιμώμενο συνεργάτη για περισσότερες από 60 ψηφιακές τράπεζες και fintech εταιρείες, αριθμός που έχει διπλασιαστεί τα τελευταία δύο χρόνια. Η επέκταση της συνεργασίας με την bunq επιβεβαιώνει τη στρατηγική της Mastercard να επενδύει σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του Fintech, στηρίζοντάς τες από την αρχή της λειτουργίας τους.

Ο Ali Niknam, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της bunq, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη διεύρυνση της συνεργασίας μας με τη Mastercard. Με τη βοήθεια των χρηστών μας, εγκαθιδρύσαμε έναν εύκολο τρόπο να κάνει ο καθένας τον κόσμο μας λίγο πιο «πράσινο», χωρίς κόπο».

Ο Javier Perez, πρόεδρος της Mastercard Europe, σημείωσε: «Ο τρόπος με τον οποίο συναλλάσσονται οι ευρωπαϊκές τράπεζες εξελίσσεται συνεχώς. Οι άνθρωποι, εκτός από την ασφάλεια και την ευκολία, αναμένουν από τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούν να δημιουργούν και θετικό αντίκτυπο. Η Mastercard πιστεύει πως οι επιτυχημένες συνέργειες, εκτός από καινοτόμες ιδέες και εφαρμογές, μπορούν να συνεισφέρουν και στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Πριν πέντε χρόνια ξεκινήσαμε τη συνεργασία μας με την bunq και, σήμερα, είμαστε υπερήφανοι που αυτή συνεχίζει να αναπτύσσεται, αποφέροντας ευκολία και ταχύτητα για το καταναλωτικό κοινό στην Ευρώπη και θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr