NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

IATA: Οι αεροπορικές εταιρείες θα χρειαστούν ακόμη και 200 δισ. δολάρια για να επιβιώσουν

IATA: Οι αεροπορικές εταιρείες θα χρειαστούν ακόμη και 200 δισ. δολάρια για να επιβιώσουν

Η παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία χρειάζεται κυβερνητική βοήθεια και μέτρα διάσωσης συνολικού ύψους μεταξύ 150 και 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να επιβιώσει από τις επιπτώσεις της πανδημίας κορονοϊού, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (IATA).

Ακόμα και τότε, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη ανάλυση, η πανδημία είναι πιθανό να αναδιαμορφώσει τη βιομηχανία, με πολλές αεροπορικές εταιρείες να αποτυγχάνουν, άλλες να ενοποιούνται και εντελώς νέα γκρουπ να αναδύονται, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της IATA, Alexandre de Juniac, σε σχετική ενημέρωση.

Η προειδοποίηση έρχεται καθώς οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο αναφέρουν ότι διερευνούν προτάσεις για τη διάσωση αεροπορικών εταιρειών, με τα σχέδια της Ιταλίας για την Alitalia να φαίνεται πως βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Η Airbus και η Boeing βρίσκονται επίσης σε συζητήσεις για κρατική στήριξη.

Η IATA, η οποία εκπροσωπεί 290 αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο, δήλωσε ότι προηγούμενη εκτίμηση για χαμένα έσοδα ύψους 113 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος, είναι ήδη άκυρη.

Με πληροφορίες από Bloomberg

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr