NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Στήριξη Επιχειρήσεων
ανάγνωση

EIT Digital Venture Program 2020 με χρηματοδότηση έως 25.000 ευρώ

EIT Digital Venture Program 2020 με χρηματοδότηση έως 25.000 ευρώ

Το EIT Digital Venture Program είναι το μοναδικό πρόγραμμα υποστήριξης της επιχειρηματικότητας που απευθύνεται σε πρώιμες νεοφυείς ομάδες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τεχνολογίας. Διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από το Found.ation στην περιοχή των ανατολικών Βαλκανίων (Ελλάδα, Κύπρος, Βουλγαρία, Ρουμανία και Αλβανία) σε συνεργασία με το EIT Digital, ενώ συνολικά περιλαμβάνει 20 ευρωπαϊκές χώρες.

Πρόκειται για έναν accelerator σχεδιασμένο ειδικά για να βοηθήσει τις νέες startups να:

  • Αναπτύξουν και ολοκληρώσουν το προϊόν τους σε στάδιο λειτουργικού πρωτοτύπου (MVP) με τη βοήθεια έμπειρων μεντόρων από την ομάδα του Found.ation και το δίκτυο του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Έρευνας και Τεχνολογίας
  • Δώσουν νομική υπόσταση στην εταιρεία τους
  • Αναζητήσουν την πρώτη τους χρηματοδότηση

Το 2020 το πρόγραμμα φιλοδοξεί να υποστηρίξει με πιο ουσιαστικό τρόπο τις ομάδες που θα ολοκληρώσουν τον κύκλο επιτάχυνσης, καθώς εκτός από τις €15.000 ευρώ που θα λάβει η κάθε μία, θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν επιπλέον €10.000 αν βρουν τον πρώτο τους χρηματοδότη μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου (συνολικά €25.000).

Τι προσφέρει το EIT Digital Venture Program:

  • Χρηματοδότηση έως €25.000 ανά εταιρεία
  • Υποστήριξη από ειδικούς για την ανάπτυξη και την ολοκλήρωση του MVP τους
  • Εκπαίδευση στον επιχειρηματικό τρόπο σκέψης

Το πρόγραμμα acceleration σχεδιάζεται και υλοποιείται από το Found.ation.

Μερικά στοιχεία για το EIT Digital Venture Program:

  • €110.000 ευρώ δόθηκαν συνολικά σε 7 επιλεγμένες startups (EasyDoc, Eliminatore, Embiots, Hireflows, Orderstate, Quarioo, Scoop) το 2018, ενώ το 2019 επιλέχθηκαν 8 ομάδες (Alumni Reach, Epsilon, iqrate, Morphe, PlaceME, Ramp, Realchain, Summarly), οι οποίες έλαβαν συνολικά €120.000.
  • Στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί μέχρι σήμερα ομάδες από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.
  • Οι startups είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις και δήλωσαν πως η αναφορά για τη συμμετοχή τους στο venture program βοήθησε να τους δοθούν επιπλέον ευκαιρίες.

Μερικές δηλώσεις από τις ομάδες των προηγούμενων εκδόσεων:

  • «Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία, καθώς είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το επιχειρηματικό μας μοντέλο και να αλλάξουμε κατεύθυνση τη σωστή στιγμή. Το Found.ation μας προσέφερε το κατάλληλο περιβάλλον για να δουλέψουμε την ιδέα μας και προτείνουμε ανεπιφύλακτα το πρόγραμμα, καθώς μας έδωσε πρόσβαση σε δικτύωση, αξιοπιστία και κεφάλαια» - Quarioo (Ρουμανία).
  • «Το Bootcamp και η Demo Day είναι μια ανεκτίμητη εμπειρία. Το διάστημα του mentoring βοηθά τις ομάδες να τεστάρουν την ιδέα τους, ενώ η χρηματική ενίσχυση συμβάλλει στο να γίνουν τα πρώτα βήματα. Τέλος, γνωρίζεις ταλαντούχους, πολύ ενδιαφέροντες ανθρώπους.» - Alumni Reach (Ελλάδα).
  • «Η εμπειρία ήταν φοβερή. Βρήκαμε τον κατάλληλο μέντορα για την περίπτωσή μας, καλύψαμε το κόστος του πρωτοτύπου, είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε μπροστά σε επενδυτές, βρήκαμε νέους συνεργάτες και πιθανούς πελάτες. Το ότι πλέον ανήκουμε στο portfolio του EIT Digital μας έδωσε τη δυνατότητα να συνομιλήσουμε με ανθρώπους από την Ευρώπη σε διάφορα συνέδρια και να αναζητήσουμε ευκολότερα επιπλέον χρηματοδότηση» - Embiots (Ελλάδα).

Δομή και βασικό χρονοδιάγραμμα του προγράμματος:

  • Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων: 26 Απριλίου 2020.
  • Έως 10 επιλεγμένες ομάδες θα λάβουν μέρος σε ένα διήμερο Bootcamp που θα πραγματοποιηθεί στις 25 & 26 Μαΐου 2020, όπου θα παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες και χρήσιμα εκπαιδευτικά workshops.
  • Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει μια περίοδος 8 εβδομάδων, κατά τη διάρκεια της οποίας οι ομάδες θα έχουν τον χρόνο να αναπτύξουν το προϊόν τους και να ετοιμάσουν την παρουσίασή τους, λαμβάνοντας επίσης πολύτιμη καθοδήγηση από έμπειρους mentors. Η συγκεκριμένη φάση του προγράμματος πραγματοποιείται εξ αποστάσεως, για να διευκολύνει τις ομάδες από κάθε χώρα και περιοχή.
  • Οι ομάδες θα πρέπει να πραγματοποιήσουν την τελική τους παρουσίαση στις 14 Ιουλίου 2020.
  • Οι ομάδες δεσμεύονται να παρέχουν μετοχικό κεφάλαιο 5% της εταιρείας που θα ιδρύσουν ως αποτέλεσμα της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα.

Σημειώνεται πως για την προστασία της δημόσιας υγείας, εφόσον μέχρι τη διεξαγωγή του bootcamp και της demo day δεν κρίνεται ασφαλής η συμμετοχή με φυσική παρουσία, τα μαθήματα και τα pitches θα διεξαχθούν εξ αποστάσεως, μέσω web.

Ποιοι και πώς μπορούν να υποβάλουν αίτηση:

Δεκτές γίνονται αιτήσεις από ομάδες που δεν έχουν ακόμη προχωρήσει σε νομική σύσταση εταιρείας και δραστηριοποιούνται σε έναν από τους παρακάτω τομείς της αγοράς: Ψηφιακή Βιομηχανία, Ψηφιακές Πόλεις, Ψηφιακή Υγεία/Ευεξία, Ψηφιακές Υποδομές, Ψηφιακή Οικονομία.

Όλες οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά στην αγγλική γλώσσα, μέσα από αυτήν την πλατφόρμα. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τους κανονισμούς και τους όρους του προγράμματος πριν υποβάλετε την αίτησή σας.

Η προθεσμία για τη λήξη υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 26 Απριλίου 2020.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη σελίδα του προγράμματος [thefoundation.gr/eit-digital-venture-program/] ή επικοινωνήστε με την ομάδα του Found.ation στο email info@thefoundation.gr.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr