NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Eurofound: Ο κορονοϊός μπορεί να αλλάξει για πάντα την τηλεργασία στην Ευρώπη

Eurofound: Ο κορονοϊός μπορεί να αλλάξει για πάντα την τηλεργασία στην Ευρώπη

Σύμφωνα με έρευνα του Eurofound, μία από τις αλλαγές που έχει ήδη φέρει η πανδημία του κορονοϊού είναι το ποσοστό των ατόμων που εργάζονται από το σπίτι, καθώς οι κυβερνήσεις εφαρμόζουν μέτρα κοινωνικής απομόνωσης. Η έρευνα του Eurofound δείχνει ποιες χώρες παρουσίαζαν τα υψηλότερα ποσοστά ατόμων τηλεργασίας ή εργασιών που βασίζονται σε ΤΠΕ, στην Ευρώπη.

Το 2015, περίπου το ένα πέμπτο των εργαζομένων πραγματοποίησε κάποια μορφή τηλεργασίας ή εργασίας με βάση τις ΤΠΕ - πράγμα που σημαίνει ότι εργάζονταν, περιστασιακά ή τακτικά, από κάπου αλλού εκτός από τον κύριο τόπο εργασίας. Υπήρξε ένα αρκετά μεγάλο εύρος διακύμανσης μεταξύ των κρατών μελών: στην Ιταλία το ποσοστό έφτασε μόλις το 8% ενώ στη Δανία ήταν 38%.

Ο λόγος αυτής της πολυμορφίας σε ολόκληρη την Ευρώπη αναφέρεται πως ήταν ένας συνδυασμός παραγόντων, όπως η σχέση μιας χώρας με την τεχνολογία, η διαθεσιμότητα και η ποιότητα της τεχνολογικής υποδομής, η κουλτούρα management και η προσπάθεια για υψηλότερη παραγωγικότητα στις επιχειρήσεις και οι ανάγκες των εργαζομένων για ευελιξία.

Οι πλήρεις επιπτώσεις του COVID-19 στην αγορά εργασίας εξακολουθούν να καταγράφονται, ωστόσο, είναι πιθανό ότι τα ποσοστά τηλεργασίας στην Ευρώπη, και κατά συνέπεια οι σχέσεις εργοδότη / εργαζομένου, θα αλλάξουν μόνιμα.

image_covid_news_item_chart.jpg?mtime=20200327125259#asset:174833


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr