NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

ESMA: Οδηγία για τις προθεσμίες δημοσίευσης οικονομικών εκθέσεων από εισηγημένες

ESMA: Οδηγία για τις προθεσμίες δημοσίευσης οικονομικών εκθέσεων από εισηγημένες
27_03_2020 | 13:27 30_03_2020 | 10:22
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA), η ρυθμιστική αρχή των αγορών κινητών αξιών της ΕΕ, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού και τις προθεσμίες δημοσίευσης των οικονομικών εκθέσεων που ισχύουν για τους εισηγμένους εκδότες βάσει της οδηγίας για τη διαφάνεια.

Η δήλωση αναγνωρίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εκδότες κατά την κατάρτιση των οικονομικών εκθέσεων και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ελεγκτές όσον αφορά την έγκαιρη διενέργεια ελέγχων λόγω της πανδημίας COVID-19, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει τη δυνατότητα των εκδοτών να δημοσιεύσουν εντός των νομοθετικών προθεσμιών.

Σε αυτή τη βάση, η δήλωση συνιστά στις αρμόδιες εθνικές αρχές να εφαρμόζουν ανεκτικότητα έναντι εκδοτών οι οποίοι πρέπει να καθυστερήσουν τη δημοσίευση των οικονομικών εκθέσεων πέραν της προβλεπόμενης προθεσμίας. Ταυτόχρονα, η δήλωση υπογραμμίζει ότι οι εκδότες πρέπει να ενημερώνουν τους επενδυτές τους σχετικά με την αναμενόμενη καθυστέρηση δημοσίευσης και ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι σχετικές απαιτήσεις.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr