NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Χρήστος Καρσλίδης: «El Barber» σημαίνει «ευγένεια», «επικοινωνία» και «ποιότητα»

Χρήστος Καρσλίδης: «El Barber» σημαίνει «ευγένεια», «επικοινωνία» και «ποιότητα»
31_03_2020

Powered by:
The People's Trust Ενισχύουμε μικρές επιχειρήσεις
epixeiro icon Επιχειρήσεις & Know-how

​Ο Χρήστος, τελειώνοντας σχολή κομμωτικής το 2009, εργάστηκε σε αρκετά κομμωτήρια. Εκεί απέκτησε πλούσια επαγγελματική εμπειρία, κυρίως στο ανδρικό κούρεμα που του άρεσε περισσότερο. Βλέποντας την τάση που είχε αναπτυχθεί στην κατηγορία αυτή, αποφάσισε να εξελίξει τις γνώσεις του. Παρακολούθησε σεμινάρια από επαγγελματίες καταξιωμένους σε Ελλάδα και εξωτερικό. Κάποια στιγμή αποφάσισε πως είχε έρθει ο καιρός να ανοίξει το δικό του κουρείο, το El Barber.

Όπως μας λέει και ο ίδιος, «ήθελα πολύ με βάση την επαγγελματική μου εμπειρία να κάνω κάτι δικό μου, βάζοντας την προσωπικότητά μου σε αυτό. Το όνειρό μου είναι να εφεύρω κάτι καινοτόμο που θα είναι χρήσιμο στον σύγχρονο κουρέα, αλλά και στον πελάτη». Ο ανταγωνισμός φαίνεται να μην τον τρομάζει, καθώς όπως μας λέει, το βασικό είναι να κοιτάς τη δουλειά σου και την προσωπική σου εξέλιξη.

Ο Χρήστος, όντας πατέρας τριών παιδιών, μας εξηγεί πώς καταφέρνει να βρίσκει ισορροπία ανάμεσα στην επιχειρηματικότητα και την οικογένεια. «Η δυσκολία σε αυτούς τους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου. Κάνοντας πράγματα που σε γεμίζουν και επιλέγοντας ανθρώπους δίπλα σου που σε εκφράζουν και σε συμπληρώνουν. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείς αυτόματα ένα υγιές περιβάλλον. Καταναλώνεις ενέργεια ευχάριστα στη ρουτίνα σου κι έχεις ως αποτέλεσμα μια αρμονική ζωή».

ElBarber2.jpg?mtime=20200328172814#asset:175031

- Πώς είναι η ανταπόκριση του κόσμου στα πρώτα σας βήματα;

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν δυναμική από την αρχή. Σε αυτό βοήθησε και η προετοιμασία στο κομμάτι του μάρκετινγκ. Η ομάδα μου κι εγώ (2 κουρείς, 1 άτομο ρεσεψιόν) έχουμε καταφέρει ως τώρα να κρατήσουμε τον κόσμο που έρχεται πρώτη φορά σε μας και το πιο σημαντικό: μας συστήνει και σε φίλους. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην αναζήτηση τρίτου επαγγελματία κουρέα για να ενσωματωθεί στην ομάδα μας.

Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν -φυσικά- κούρεμα, παραδοσιακό ξύρισμα με φαλτσέτα, περιποίηση γενειάδας, καθαρισμό προσώπου και άλλες θεραπείες. Όσο για τις προτιμήσεις που δείχνουν οι πελάτες, αυτό είναι το κούρεμα, ως η βασική υπηρεσία ενός κουρείου, όμως η υιοθέτηση του παραδοσιακού ξυρίσματος με λεπίδα είναι μια υπηρεσία που ξαναήρθε και θα μείνει για πολύ καιρό.

ElBarber3.jpg?mtime=20200328172856#asset:175032

- Τι διαφορετικό προσφέρει η επιχείρησή σου;

Η διακόσμηση του χώρου που «μαγνητίζει» όλες τις ηλικίες, είναι μια σημαντική διαφοροποίηση. Από εκεί και πέρα, είναι πολλά άλλα που κάνει η ομάδα μου για να ανταποδώσει την εμπιστοσύνη των πελατών μας. Ευγένεια, επικοινωνία, τέχνη, ποιότητα και αισιοδοξία είναι λέξεις που μας χαρακτηρίζουν. Έτσι κάνουμε τον πελάτη να χαλαρώσει και να αποβάλει τα αρνητικά της καθημερινότητας.

- Πώς έμαθες για το The People's Trust;

Όταν έψαχνα χρηματοδότηση για να ξεκινήσω τη δική μου επιχείρηση, ένας συνεργάτης μου, σύμβουλος επιχειρήσεων, με βοήθησε «συστήνοντάς» μου το The People's Trust. Ο οργανισμός με βοήθησε σε δαπάνες που είχαν σχέση με τα έπιπλα και τη διακόσμηση του κουρείου. Μου έδωσε τη δυνατότητα να αποκτήσω ένα πολύ προσεγμένο αισθητικά χώρο, που χωρίς τη βοήθειά του δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Η βοήθεια ήταν καταλυτική στο να υλοποιηθεί το επιχειρηματικό μου βήμα.

Όπως μας εξηγεί ο Χρήστος, θα πρότεινε το The People's Trust σε ένα νέο επιχειρηματία για τρεις βασικούς λόγους. Πρώτον, γιατί είναι ένας οργανισμός που βοηθάει πραγματικά τη νέα επιχειρηματικότητα και αυτούς που έχουν ανάγκη. Δίνει την οικονομική δυνατότητα να υλοποιήσεις το επιχειρηματικό σου βήμα, όταν δεν έχεις όλο το απαιτούμενο budget. Δεύτερον, διότι η όλη διαδικασία στήριξης γίνεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Και τρίτον, επειδή έχουν γνώση πάνω στο αντικείμενο. Αυτό κάνει τη στήριξη πάρα πολύ σημαντική.

ElBarber4.jpg?mtime=20200328172926#asset:175033


Το The People’s Trust είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζει νεοσύστατες και υφιστάμενες μικρές επιχειρήσεις όλων των κλάδων, παρέχοντας μικροχρηματοδότηση μέχρι το ποσό των €10.000 και δωρεάν υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης. Ο οργανισμός έχει ως ιδρυτικό και βασικό χρηματοδότη το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr