NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Στην πρώτη τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Κρίσεων του ΠΟΤ ο Θεοχάρης

Στην πρώτη τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Κρίσεων του ΠΟΤ ο Θεοχάρης
30_03_2020 | 10:21 30_03_2020 | 10:22
epixeiro icon Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση

Την πρώτη της συνεδρίαση πραγματοποίησε μέσω τηλεδιάσκεψης η ειδική Επιτροπή Κρίσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού( ΠΟΤ) με αντικείμενο την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού στον Τουρισμό.

Στην τηλεδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχε και ο Έλληνας Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, ως Προεδρεύων της Ευρωπαϊκής Ομάδας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, συμμετείχαν ακόμα οι Υπουργοί - Πρόεδροι των Περιφερειακών Επιτροπών του ΠΟΤ, εκπρόσωποι μεγάλων φορέων της ιδιωτικής τουριστικής βιομηχανίας και εκπρόσωπος του ΠΟΥ.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης έγινε ενημέρωση για την έναρξη του «Healing Solutions for Tourism – Innovation Challenge», ενός ειδικού προγράμματος – διαγωνισμού, που καλεί τις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο να προτείνουν λύσεις για να μειώσουν ή να απαλύνουν τις επιπτώσεις της εξάπλωσης του Covid-19 προκειμένου να υποστηριχθούν τρεις κατηγορίες: ταξιδιώτες, επιχειρήσεις και αυτοδιοίκηση.

Συζητήθηκε επίσης εκτενώς το Κείμενο Εργασίας για τα προτεινόμενα μέτρα ανακούφισης του διεθνούς τουριστικού κλάδου. Πρόκειται για ένα κείμενο που περιλαμβάνει τις προτάσεις του ΠΟΤ προς τα κράτη - μέλη του σε τομείς και κλάδους που σχετίζονται με τη διεθνή τουριστική δραστηριότητα και το οποίο θα δημοσιοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Έλληνας Υπουργός Τουρισμού κατά την παρέμβασή του πρότεινε στην τελική διαμόρφωση του κειμένου να ληφθούν υπόψη:

  1. η επίλυση του προβλήματος των ζητούμενων επιστροφών των προκαταβολών που έχουν πληρωθεί με πιστωτικές κάρτες,
  2. η αναζήτηση μέτρων ασφαλιστικής κάλυψης για την διασπορά του κινδύνου,
  3. η αξιολόγηση του τρόπου εφαρμογής των φορολογικών μέτρων που αφορούν καθαρά στις τουριστικές δραστηριότητες, στην «επόμενη μέρα» και
  4. η ένταξη δράσεων επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης του στελεχιακού δυναμικού των τουριστικών επιχειρήσεων που έχουν αναγκαστικά κλείσει, κατά την περίοδο αυτή, με προγράμματα χρηματοδοτούμενα από τις κυβερνήσεις.
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr