NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

ΣΕΠΕ: Οι πάροχοι θα χάσουν 25 δισ. δολ. από έσοδα περιαγωγής λόγω κορονοϊού

ΣΕΠΕ: Οι πάροχοι θα χάσουν 25 δισ. δολ. από έσοδα περιαγωγής λόγω κορονοϊού

Ντόμινο επιπτώσεων προκαλεί, παγκοσμίως, η πανδημία του COVID-19 με τις απώλειες - πέρα από τις ανθρώπινες ζωές - να αγγίζουν σταδιακά όλους - σχεδόν - τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας. Για παράδειγμα, το “πάγωμα” των μετακινήσεων και των ταξιδιών, εκτός από το κόστος στις ίδιες τις αεροπορικές επιχειρήσεις, αναμένεται να προκαλέσει σημαντικές απώλειες και στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

Νέα ανάλυση από την Juniper Research εκτιμά ότι ο αντίκτυπος του Coronavirus στη διεθνή βιομηχανία ταξιδιών θα μπορούσε να κοστίσει τους φορείς εκμετάλλευσης πάνω από $25 δισ. σε χαμένα έσοδα από την περιαγωγή τους επόμενους 9 μήνες (Coronavirus: The Impact on Mobile Roaming for Operators). Η εταιρεία εξέτασε δύο πιθανά σενάρια: ένα μέτριων και ένα υψηλών επιπτώσεων, εκτιμώντας προφανώς ότι σενάριο χαμηλών επιπτώσεων δεν υφίσταται.

Το σενάριο υψηλού αντίκτυπου υποθέτει ότι μια σοβαρή αναστάτωση στις διεθνείς μετακινήσεις θα συνεχιστεί για τους επόμενους 9 μήνες τουλάχιστον, με περιορισμούς στις μετακινήσεις και μειωμένη ζήτηση για διεθνή ταξίδια. Στην περίπτωση αυτή, επιπτώσεις που θα προκύψουν στα έσοδα των φορέων εκμετάλλευσης από τη διεθνή περιαγωγή θα ήταν σημαντική. Στο σενάριο υψηλού αντίκτυπου, η Juniper Research πιστεύει ότι οι πτήσεις περισσοτέρων από 650 εκατ. επιβατών θα ακυρωθούν λόγω του κορωνοϊού τους επόμενους 9 μήνες. Αυτό είναι πάνω από το 80% των αναμενόμενων επιβατών διεθνών ταξιδιών, που είχαν προβλεφθεί πριν από την εξάπλωση του ιού.

Θερινή περίοδος

Η έρευνα υποθέτει ότι πάνω από το ήμισυ όλων των εσόδων περιαγωγής για το έτος θα επηρεαστεί, που μεταφράζεται σε απώλειες $25 δισ. μόνο για το 9μηνο. Μάλιστα, οι αναλυτές υπογραμμίζουν ότι την περίοδο μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου οι επιπτώσεις θα είναι ακόμη πιο σημαντικές, καθώς η ζήτηση για διεθνή ταξίδια είναι υψηλή. Προβλέπουν δε ότι οι φορείς εκμετάλλευσης θα μπορούσαν να χάσουν έως και τα $12 δισ. από έσοδα περιαγωγής μόνο τους τρεις αυτούς μήνες.

Πάντως, όσον αφορά τις συνολικές επιπτώσεις στους φορείς εκμετάλλευσης, πρέπει να σημειωθεί ότι τα έσοδα από την παγκόσμια περιαγωγή αντιπροσωπεύουν μόνο το 6% των συνολικών εσόδων, περιορίζοντας τις συνολικές απώλειες στον κλάδο.

Στρατηγικές μετριασμού

Δεδομένης της φύσης της διεθνούς ταξιδιωτικής βιομηχανίας, η έρευνα προβλέπει ότι δεν υπάρχουν για τους φορείς εκμετάλλευσης διαθέσιμες στρατηγικές για την άμβλυνση αυτής της απώλειας. Υπηρεσίες, όπως οι εικονικές διασκέψεις, θα προσφέρουν μεν στις επιχειρήσεις εναλλακτική λύση στα διεθνή ταξίδια, αλλά δεν θα προσφέρουν κανένα όφελος στους φορείς εκμετάλλευσης.

Επιπλέον, η έρευνα κατέδειξε ότι τα ταξίδια που ακυρώθηκαν λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού είναι απίθανο να επαναπρογραμματιστούν. Ως εκ τούτου, η απώλεια αυτή των εσόδων από την περιαγωγή είναι απίθανο να ανακτηθεί μόνο, όταν ο διεθνής ταξιδιωτικός κλάδος επανέλθει στην κανονική υπηρεσία.

Πηγή: sepe.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr