NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

​Τσεκ αποζημιώσεων για 4.000 επιχειρήσεις υπογράφει η AXA SA για τον Covid-19

​Τσεκ αποζημιώσεων για 4.000 επιχειρήσεις υπογράφει η AXA SA για τον Covid-19

Στα κέρδη τριών μηνών θα υπολογίσει η AXA SA τις αποζημιώσεις που θα καταβάλλει στους δικαιούχους που οι επιχειρήσεις τους επλήγησαν από τον Covid-19, αν και αυτές σε αριθμό δεν ξεπερνούν τις 4.000.

Η ίδια επίσης προειδοποίησε ότι ακόμα και, αν αυτές οι πολιτικές που έχουν υπογραφεί κάλυπταν τον Covid-19, στις επόμενες αντασφαλιστικές συμβάσεις οι συγκεκριμένες καλύψεις δεν θα συμπεριληφθούν.

Σημειώνεται ότι τα συμβόλαια που καλύπτουν την πανδημία είναι μεταξύ άλλων αυτά που έχουν αντασφαλιστικές προβλέψεις για πανδημία. Οι ασφαλιστικές επίσης εν μέσω πανδημικής κρίσης έχουν δικαίωμα να αγοράσουν capacity για να καλύψουν συμβάντα πανδημίας, με υψηλότερο κόστος το οποίο όμως είναι διαπραγματεύσιμο.

Σύμφωνα τέλος με την AXA SA και την ιστοσελίδα ReinsuranceNews στις ανανεώσεις των συμβολαίων δεν θα δίνονται καλύψεις για τον Covid-19. Η ΑΧΑ SA Υποστηρίζει δεν μπορεί να αναλάβει τον αντασφαλιστικό κίνδυνο.

Τα κεφαλαιακά αποθέματα των μεγάλων αντασφαλιστικών έχουν σημαντικά συρρικνωθεί από την πτώση των χρηματαγορών τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της πανδημικής κρίσης, μειώνοντας την ικανότητα τους να αντισταθμίσουν σοβαρές ζημιές που μπορεί να προκληθούν από συμβάντα φυσικών καταστροφών.

Οι αξίες των μετοχών έπεσαν 20% ή και περισσότερο τις τελευταίες δύο ή τρεις εβδομάδες, όπως συγκεκριμένες κατηγορίες άλλων περιουσιακών στοιχείων σε επίπεδο αξίας, μειώνοντας τα αποθεματικά κεφάλαια των αντασφαλιστικών. Για παράδειγμα ο δείκτης Solvency II της Αγοράς του Λονδίνου, των Lloyd’s έπεσε στο 205% στις 19 Μαρτίου 2020 λόγω των αγορών από 238% στις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Σύμφωνα με την S&P οι αντασφαλιστικές που δεν έχουν πολύ καλές τοποθετήσεις θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα, αν χτυπηθούν από ένα καταστροφικό συμβάν, πριν διορθώσουν οι αγορές.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr