NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Moody’s: Πτώση 0,5% στο ΑΕΠ το 2020, άνοδος 3,2% το 2021

Moody’s: Πτώση 0,5% στο ΑΕΠ το 2020, άνοδος 3,2% το 2021

Απρόβλεπτες αναταράξεις στην παγκόσμια οικονομία έχει προκαλέσει η πανδημία. Οι αναταράξεις αυτές χτυπούν τα κεφάλαια και την κερδοφορία των αντασφαλιστών. Αν και οι παγκόσμιοι αντασφαλιστές μπήκαν στο 2020 με ισχυρά κεφαλαιακά αποθέματα, η μεταβλητότητα στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια, οι ζημιές κυρίως από την έκθεση στην πανδημία στον κλάδο Περιουσίας & Ατυχημάτων αποδυναμώνουν τα αποτελέσματα τους, ακόμα και αν τα αντασφαλιστικά τιμολόγια βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Σύμφωνα με την ανάλυση που έδωσε στην δημοσιότητα σήμερα η Moody’s, κύρια πρόκληση για τους αντασφαλιστές η μεταβλητότητα των κεφαλαιαγορών που συρρικνώνει τις αποδόσεις επί των επενδύσεων. Η ζημιά από τον πανδημικό Covid-19 είναι ένα σοκ που δεν είχε προβλεφθεί, στο πλαίσιο αυτό εκτιμά ότι το ΑΕΠ των G-20 θα συρρικνωθεί κατά 0,5% το 2020, ενώ θα ενισχυθεί 3,2% το 2021. Μία πιθανή πτώση στα αντασφάλιστρα, τα χαμηλά επιτόκια, και το άνοιγμα των πιστωτικών ορίων θα συρρικνώσει τα επενδυτικά χαρτοφυλάκια των αντασφαλιστών, τα κεφάλαια και την κερδοφορία τους.

Η Moody’s εκτιμά ότι θα υπάρξουν ζημιές στο underwriting που θα προέλθουν από τους Γενικούς κλάδους (όχι από τον κλάδο Ζωής), όπως από ακυρώσεις εκδηλώσεων, την ασφάλιση πιστώσεων και από άλλους επιμέρους κλάδους κατά Ζημιών.

Τα τιμολόγια στα αντασφάλιστρα κατά τις ανανεώσεις των συμβάσεων τον Ιανουάριο παρέμειναν σε καλά επίπεδα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr